Notícies

;
22 mayo 2010

Festival de Jazz

El secretari autonòmic de Cultura, Rafa Miró, ha presentat aquest matí la setena edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola, un esdeveniment que durant tot el mes de juliol inundarà la ciutat del Papa Luna del millor jazz.

A la roda de premsa han assistit també el director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez i el director del festival, Fernando Marco.

Rafa Miró ha destacat la importància d'aquest festival com “una de les apostes més importants de la Generalitat en la província de Castelló durant el període estiuenc. Igual que ocorre amb el festival de Música Antiga, el festival de jazz de Peníscola materialitza l'interés de la Generalitat per implicar-se en la dinamització del sector cultural i turístic de la ciutat del Papa Luna.”

“Malgrat el moment difícil que estem travessant, la conselleria de Cultura aposta i seguirà apostant per la qualitat i el rigor en la programació dels festivals i per fer arribar la cultura a tots els racons de la societat,” ha agregat Miró.

Així mateix, el secretari autonòmic ha subratllat que “aquest festival de jazz constitueix tot un exemple que, sense baixar la qualitat, es pot realitzar una programació amena per a tot tipus de públics. Quatre concerts estel·lars a preu reduït, i vuit actuacions gratuïtes, a més de cercaviles, seminaris i un concert de Big Band constitueixen tota una declaració d'intencions per part de la nostra Conselleria, de Castelló Cultural i de la resta d'organitzadors per fer del Jazz un dels signes identificadors de la ciutat de Peníscola.”

Més concerts a preus més baixos
En efecte, l'edició de 2010 el festival ha incorporat un nou cicle de concerts (Don Carlos Jazz Club) amb artistes valencians i castellonencs que se celebrarà els dissabtes a la tarda en l'Hotel Don Carlos (al costat del Palau de Congressos), i un concert de l'Onda Big Band (diumenge 4 de juliol).

Així mateix, els concerts de pagament que se celebren en el Palau de Congressos han baixat la tarifa. Tres d'ells costaran 20 euros cadascun, i un 30 euros (Herbie Hancock).

Els abonaments eixiran a la venda el pròxim 25 de maig també a un preu reduït de 65 euros. Aquests poden adquirir-se en Servientrada, el Corte Inglés i en les taquilles del Palau.

D'altra banda, els concerts d'enguany, es mantenen quant a nombre i nivell pel que fa a les edicions anteriors. Vegem la programació.

Primeres figures en el Palau de Congressos
Quatre artistes de primera línia internacional constitueixen els caps de cartell d'enguany: Marcus Miller, una de les llegendes vives del jazz, baixista de Miles Davis que actuarà el 2 de juliol en formació de quartet per a oferir una versió actualitzada de Tutu, el disc que va gravar juntament amb Miles Davis en els anys 80 i que va suposar l'entrada del genial trompetista en l'era electrònica.

El 9 de juliol actuarà una altra llegenda viva: Herbie Hancock. Pianista, compositor, arreglista, Hancock duu en actiu des dels anys 50, i la seua música ha recorregut tots els racons possibles del jazz. Ha tocat tots els estils i arriba a Peníscola amb un sextet del que formen part el guitarrista Lionel Loueke i el bateria cubà Vinnie Colaiuta, dos artistes que estan provocant bons comentaris en l'escena internacional.

El 16 de juliol serà el torn del trompetista Tom Harrell, tal vegada, juntament amb Wynton Marsalis, el millor trompetista actual. Ve amb el seu quintet a presentar nou disc.

Finalment, el dissabte 24 de juliol, la cantant i compositora nord-americana Madeleine Peyroux clausurarà el festival. Peyroux és una de les grans veus actuals del jazz. Encara que a ella no li agrade, sovint es compara la seua veu amb la de Billie Holiday. Peyroux va saltar a la fama fa a penes un lustre amb un jazz de tall intimista amb grans picades d'ullet al pop. És una artista que, sent molt respectada pels amants del jazz, ha assolit captivar a un ampli sector de públic. En aqueix sentit la seua celebritat és comparable a la d'altres grans dames del jazz que han visitat Peníscola, com Diana Krall i Eliane Elias.

Concerts en la Plaça Santa Maria
Com ja ve sent habitual, les nits dels dijous estaran reservades per als concerts gratuïts a l'aire lliure, al peu del castell. Destacades figures del panorama nacional desfilen anualment per aquest lloc que cada vegada guanya més adeptes. Enguany li toca el torn al baixista Dimitri Skidanov (8 juliol), la formació Afroblue (15 juliol), i Josep Mª Farràs + Toni Solà Quintet (22 de juliol).

Don Carlos Jazz Club
El nou cicle gratuït que ha creat el festival estarà consagrat a figures del jazz valencià i castellonenc. Leo Tejedor (3 juliol), Diego Clanchet (10 juliol), Rius do Samba (17 juliol) i Kiko Berenguer (23 juliol).

Cercaviles i seminari
Finalment, la dixieland Jazz Street Marching Band oferirà el concert inaugural del certamen (1 juliol) i protagonitzarà les cercaviles per Peníscola els divendres en les hores prèvies als concerts de pagament en el Palau. I un seminari a càrrec dels solistes que actuen en la plaça de Santa Maria tindrà lloc les vesprades dels dijous.

En resum, i segons ha sentenciat el director executiu de Castelló Cultural, “quatre caps de setmana que convertiran Peníscola en una ciutat del jazz i per al jazz”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola