Dia 29 de juliol, Café Zimmermann (França)

Enllaços relacionats

Dia 29 de juliol, dilluns

Café Zimmermann (França)

Bach a la carta

  • Castell del Papa Luna
  • 22.30 h

Karel Valter, traverso

Pablo Valetti, violí

Nathan Gaillard, viola da gamba

Dirk Börner, clavecí

Una nit en el cafè del senyor Zimmermann: Telemann i la família Bach.

Imagine vostè un divendres per la vesprada la tarda a Leipzig en el segle xviii. L’única cosa que havia de fer era empènyer la porta del cafè del senyor Zimmermann per a escoltar al Collegium Musicum dirigit per Georg Philip Telemann, i més tard per Johann Sebastian Bach.

Els amants de la música, així com els afeccionats al mundà, acudien a aquest lloc per a gaudir de les eclèctiques obres dirigides pels Cantors i interpretades per una orquestra composta per estudiants de música i instrumentistes professionals.

Acoste’s fins algun dels seus bancs per a escoltar com preludien la flauta, el violí, el violoncel i el clavecí junts i concertar animadament!

Georg Philipp Telemann

Scherzando de la Fantasia núm 6 en Sol major TWV 40:30

Johann Sebastian Bach

Sonata en trio en Sol major, BWV 1038

Preludi de la Partita en Mi major per a violí, BWV 1006

Georg Philipp Telemann

Quartet en Mi menor, TWV 43:e4. Nous Quartets en 6 suites

Johann Sebastian Bach

Preludi en Sí bemoll major. El clavecí ben temprat, BWV 866

Carl Philipp Emanuel BACH

Sonata en trio Si bemoll major, H.578, Wq,161/2 per a flauta, violí i continu

Georg Philipp Telemann

Vivace de la Fantasia en La major per a flauta sola WV 40:2

Sonata Prima en La major, TWV 43:A1. 6 Quadri

Cafè Zimmermann

Fundat en 1999 i actualment en residència en el Théâtre du Jeu de Paume d’Aix-en-Provence, Cafè Zimmermann és una agrupació de referència del concert barroc a França i Europa. Pren el seu nom del famós establiment de Gottfried Zimmermann a la Leipzig del segle xviii, el conjunt pretén fer reviure l’emulació artística d’aquest establiment. La vivacitat de les seves interpretacions, la bellesa dels seus timbres i el seu caràcter generós i lluminós han forjat la seva reputació, tant en concert com en disc. Entre els seus nombrosos enregistraments, totes editades per Alpha Classics, les dedicades a J.S. Bach solen ser aclamades per la crítica especialitzada i han estat guardonades amb diversos Diapasons d’Or, Chocs de Classica i Chorus d’Or.

Sempre a la recerca de la creació i la innovació artística, l’Ensemble també ha establert una sèrie de fructíferes col·laboracions amb artistes com Sophie Karthäuser, Emöke Barath, Eva Zaïcik, Giuliano Carmignola, Rupert Charlesworth, Lorenzo Coppola, Damien Guillon, Paul-Antoine Bénos-Djian, Andreas Staier, Alexander Melnikov i cors com Vox Luminis i Accentus, amb els quals actua en sales de concerts franceses (Théâtre de la Ville, Cité de la Musique, Grand Théâtre de Provence, L’Arsenal de Provence, L’Arsenal, Radio France, Auditorium de Lió) i europees (Amuz, Organisatie Oude Muziek Utrecht, Auditori nacional de Madrid, Societat Filarmonica de Bilbao).

Cafè Zimmermann, en residència en el Théâtre du Jeu de Paume d’Aix-en-Provence, compta amb el suport del Ministère de la Culture - Direction Régionale des Affaires Culturelles de Provence-Alps-Côte d’Atzur, la Région Provence-Alps-Côte-D’atzur, de la Métropole Aix-Marseille-Provence/Pays d’Aix i de la ciutat d’Aix-en-Provence.

Pablo Valetti

Pablo Valetti és un reconegut violinista. En 1991 va ingressar en la Schola Cantorum Basiliensis per a estudiar amb Chiara Banchini, John Holloway i Jesper Christensen.

Habitualment actua com a solista o primer violí en grans conjunts i orquestres barroques com Le Concert des Nations, Les Arts Florissants, Concerto Köln, Les Musiciens du Louvre, Hespèrion XXI, Concerto Vocale o Les Talens Lyriques. Al febrer de 2000 és convidat a unir-se a Les Musiciens du Louvre com a violí solista en el seu gira per Àsia.

Ha participat en enregistraments per a segells discogràfics com Astrée, Deutsche Harmonia Mundi, WDR, Harmonia Mundi France i Archiv Produktion. Actualment és Director Artístic de Cafè Zimmermann juntament amb la clavecinista Céline Frisch.

Dirk Börner

Nascut en Saarbrücken, Dirk Börner va estudiar piano en el Conservatori d’Estrasburg abans de dedicar-se a la música antiga. Posteriorment va estudiar clavecí amb Andreas Staier i Jesper Christensen en la Schola Cantorum de Basilea, on es va graduar en 1996. Després de ser finalista en concursos internacionals (Praga i Varsòvia), va actuar com a solista i continuista en prestigiosos festivals i conjunts: Stylus Phantasticus (Friederike Heumann i Pablo Valetti), Les Flamboyants (Michael Form), The Rare Fruits Council (Manfredo Kraemer) i Cafè Zimmermann.

La seva discografia inclou sonates de Buxtehude amb Manfredo Kraemer i Juan Manuel Quintana (HARMONIA MUNDI), sonates de Mattheson amb Pablo Valetti, Diana Baroni i Petr Skalka (ALPHA), i sonates de Carl Philipp Emmanuel Bach per a viola de gamba amb Friederike Heumann (ALPHA).

Amb el suport de la Universitat de Música de Berna, ha dut a terme una recerca sobre les peces per a trio de Marin Marais.

Ha gravat per als segells discogràfics Alpha, Harmonia Mundi, Carpe Diem, Astrée-Naïve, K 617 i Raumklang, tant per a clavecí com per a fortepiano.

Dirk Börner és professor de clavecí en la Universitat de Música de Berna i professor associat de baix continu en el Conservatori Nacional Superior de Música de Lió.

Karel Valter

Karel Valter va néixer en 1980 a Praga. Va estudiar flauta i direcció d’orquestra en el Conservatori de Praga, flauta travessera en la Schola Cantorum Basiliensis i direcció d’orquestra a l’Escola Superior de Música de Llucana. Actua regularment com a flautista solista amb el conjunt Cafè Zimmermann, les orquestres barroques La Cetra i Capriccio, i l’Orquestra Barroca de Venècia. En l’àmbit de la música de cambra, sent predilecció per la literatura per a flauta travessera i guitarra de principis del segle xix. Els seus concerts han estat gravats per a la seva retransmissió per nombroses cadenes de ràdio europees, i se li pot escoltar en cds publicats en els segells Tudor (Suïssa), Deutsche Grammophon i Ars Produktion (Alemanya). Com a director, ha treballat en el Teatre de Basilea, el Teatre Arriaga de Bilbao, amb l’Orquestra Barroca de Sevilla, l’Orquestra Ciutat de Granada i La Cetra, entre altres. Karel Valter dirigeix un estudi d’enregistrament especialitzat en música antiga en Waldenburg (Suïssa), i també treballa com a productor de cd per a diverses orquestres, conjunts i segells discogràfics.

Nathan Gaillard

Nathan Gaillard és un jove violista d’Essonne. Va començar a tocar la viola de gamba als set anys amb Emily Audouin, posteriorment va perfeccionar la seva tècnica amb Christine Plubeau a París i es va apuntar a la classe de Marianne Muller en el cnsmd de Lió. Durant la seva formació, va tindre l’oportunitat d’actuar públicament amb diversos conjunts de música antiga, com Suonare Cantare i Transparence, sota la direcció de Sébastien Daucé i Alexis Kossenko.

 

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola