Dia Internacional per la Tolerància

Qüestiona els estereotips, combat els prejudicis, acaba amb els rumors

El novembre de 2019, amb motiu del Dia Internacional per a la Tolerància, les Oficines PANGEA (Oficines d'Atenció a les Persones Migrades), dels ajuntaments de Peníscola, Benicarló i Vinaròs, presentem el vídeo Qüestiona els estereotips, combat els prejudicis, acaba amb els rumors. En aquest vídeo, en el qual han participat veïns i veïnes dels tres municipis, es pretén qüestionar els estereotips i lluitar contra els prejudicis i rumors que afecten la integració i dificulten la convivència.

Enguany, de cap nou, els tres ajuntaments, conjuntament, volem tornar a rellançar aquest vídeo, a fi de commemorar el Dia per a la Tolerància 2021.

PER QUÈ UN DIA PER A LA TOLERÀNCIA?

El 1995, els països membres de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) van adoptar la Declaració de Principis sobre la Tolerància. La Declaració afirma, entre altres coses, que la tolerància és el respecte i el saber apreciar la riquesa i varietat de les cultures del món i les diferents formes d'expressió dels éssers humans.

La tolerància reconeix els drets humans universals i les llibertats fonamentals dels altres. La Declaració descriu la tolerància com un requeriment polític i legal per als individus, els grups i els estats. Situa la tolerància en el marc del dret internacional sobre drets humans, i demana els estats que legislen per a protegir la igualtat d'oportunitats de tots els grups i individus de la societat.

La injustícia, la violència, la discriminació i la marginalització són formes comunes d'intolerància. La diversitat de religions, cultures, llengües i ètnies no ha de ser motiu de conflicte, sinó una riquesa valorada per tots. L'educació és un element clau per a lluitar contra aquestes formes d'exclusió, és l'eina més poderosa que tenen els estats per a aconseguir que els seus ciutadans siguen tolerants i que respecten els drets i les llibertats fonamentals dels altres.

Un Dia Internacional per a la Tolerància pot ser una ocasió anual de l'educació per a la tolerància, així com de reflexió i debats socials de major abast sobre els problemes d'intolerància locals i municipals.
Els tres municipis ens sentim compromesos a continuar treballant per a tindre ciutats més tolerants i solidàries. Fem del Dia Internacional per a la Tolerància un exemple real de respecte per la diferència a tot el món.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola