Del 27 al 31 de juliol, El arpa furtiva

Del 27 al 31 de juliol, de dissabte a dimecres

El arpa furtiva

Casa de l’Aigua. Tos els dies a les 20:30 h.

Quiteria Muñoz, soprano

Úrsula Segarra, arpa

  • Per a públic familiar a partir de 6 anys
  • Entrada lliure

 

El arpa furtiva

Un viatge musical entre cordes

Benvinguts al fascinant món de L’arpa furtiva! Som el grup De Soprano i Arpa i en el nostre nou espectacle explorem la història, funció i curiositats d’un dels instruments més antics i encantadors de la humanitat: l’arpa. En aquest emocionant periple musical, ens remuntem a l’època antiga per a descobrir els orígens d’aquest noble instrument i demostrar com, malgrat el pas dels segles, res ha canviat en l’essència del seu so.

Acompanya’ns en un recorregut per les diferents etapes de l’evolució de l’arpa. Des de la seva aparició en les antigues civilitzacions mesopotàmiques 4000 anys a. C. passant pel seu desenvolupament i creixement en l’època renaixentista, en la qual aquest instrument va ser utilitzat en contextos tan variats com la cort, la litúrgia o l’art popular dels trobadors.

Descobrirem com les primeres arpes, petites i diatòniques, van evolucionar cap a altres més complexes de dos ordres de cordes, permetent així una major versatilitat i expressivitat musical. Ens meravellarem davant el salt i creixement impressionant que va representar l’arribada de l’arpa de pedals, alliberant a l’intèrpret de les limitacions tècniques i obrint noves possibilitats sonores.

En El arpa furtiva el nostre objectiu no és només entretenir, sinó també educar i emocionar al nostre benvolgut públic familiar a través d’un repertori acuradament seleccionat amb obres del Cançoner de Uppsala, Cançoner de Palacio, Mudarra, du Bailly, Lully, Dowland, Monteverdi, Hildegarda von Bingen o Strozzi.

Acompanyarem cada interpretació amb anècdotes, curiositats i dades històriques, perquè tots puguin gaudir i aprendre una cosa nova sobre aquest meravellós instrument.

Deixa’t portar per la màgia de la veu i l’arpa i gaudeix d’un viatge musical entre cordes que transcendeix el temps i l’espai.

De soprano y arpa

Quiteria Muñoz i Úrsula Segarra, formen De soprano i arpa, un duo valencià que proposa un acostament diferent de la música clàssica. El seu plantejament consisteix a portar la música a llocs no habituals i així arribar a un públic nou.

A l’abril de 2015 inicien la seva marxa conjunta amb la presentació del primer programa Douces mélodies, música francesa d’entreguerres. Aquest mateix any amplien horitzons amb la seva primera col·laboració amb la dansa contemporània i la moda en l’espectacle Irreverencia. Han actuat en els principals festivals i escenaris com Palau de la Música de València, Teatre Principal de València, Auditori de Castelló, Auditori de Torrent, Casa do Brasil, Museu Sorolla i Església de les Mercenàries Gongora (les tres a Madrid), Zaragoza entre altres, així com en sales més alternatives com Fabrika12, la Fàbrica de Gel, Convent Carmen, Rambleta, La Vitti, Deluxe Pop Club, Electropura, Ubik Cafè, Jarité Espai Obert …

Grup seleccionat per musaE (Música en els museus estatals i vi Jornades de Didàctica de la Música de la uimp de Conca i roce La Xarxa d’Organitzadors de Concerts Educatius). Al gener de 2017, van ser seleccionades pel Centre de Creació i Recerca L’Animal a l’Esquena, per a desenvolupar el seu primer projecte PeerGynt, una adaptació lliure de l’obra d’Ibsen i música de Grieg dirigida a públic infantil, treballant sota la supervisió del coreògraf Pep Ramis (Mal Pelo). Amb l’estrena de Peer Gynt en el Palau de la Música de València, comencen a elaborar concerts i tallers dirigits a la primera infància com Bebesol, de 0 a 16 mesos i Bombo y platillos, taller teoríco-pràctic dirigit a pares i mares gestants o adoptants.

En 2020 van celebrar el seu 5è aniversari amb la publicació d’un nou disc Anemocoria de música sefardita amb actuacions a Polònia i Txecoslovàquia, també en el cicle de cambra del Palau de la Música de València a l’Almodí i en el projecte de l’Ajuntament de València Cultura als Barris on van ser seleccionades per a acostar la música clàssica a les zones més populars. En 2021 estrenen el seu espectacle infantil Pequesol i en 2022 el programa La galana amb música entorn de les tradicions des d’una perspectiva femenina.

Actualment es troben immerses en la creació del seu nou espectacle per a celebrar el seu desè aniversari mentre ofereixen nombrosos concerts per tota la geografia espanyola.

www.desopranoyarpa.com

 

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola