MISSA I PREGÀRIA DEL PESCADOR

Descargas

Diumenge 15 de setembre - 12.00h - Església de Santa María

Programa de concert:

Missa i pregària del Pescador

Música: Vittorio Cacciatori
Lletra: Juan Bautista Simó

1. Kyrie
2. Gloria
3. Sanctus
4. Agnus dei
5. Pregària del pescador

Letra de la plegaria:

Estem ací, Nostre Senyor
des de la pedra
sempre la mar.
Estem ací, Nostre Senyor
a l’albada blava del cel i mar,
amb nostres xarxes i il·lusions.

Salva’ns del naufragi
Pare Totpoderós;
a la barca que és la vida
sigues nostre patró,
i allunyant-nos de boirines
porta’ns per les clarors.

Amaina la mar, adreça el timó.
Glòria a Déu!
anem a Pescar.

Coral Polifònica de Peníscola

La Coral Polifònica de Peníscola es va formar l'any 1996, sota l'auspici de la llavors Presidenta de la Junta Local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, la Sra. Camins, per a interpretar dins del Cicle de Concerts de Música Clàssica la Missa i Pregària del Pescador, amb música de Vittorio Cacciatori i lletra de Juan Bautista Simó, com a homenatge als mariners de la Peníscola.
Al llarg d'aquests anys han sigut freqüents les eixides per a participar en intercanvis amb poblacions veïnes com Benicarló, Vinaròs, Traiguera o Sant Carles de la Ràpita. També ha realitzat eixides fora de la nostra província com va ser l'any 2005 a Saragossa convidats per la seua degana, la coral Miguel Fleta. En 2007 va actuar a les ciutats de Andoain i Olaberrieta al País Basc, i en 2011 en la II Trobada de Corals Vila d'Andorra (Terol). El repertori que interpreta és molt variat i d'acord amb cada època de l'any, com pot ser el Concert de Nadal i el de Setmana Santa, i també els dos concerts d'havaneres, el dia de Sant Pere i en Festes Patronals.
De 1996 fins a l'any 2000 va estar dirigida pel Mestre Vittorio Cacciatori, de l'any 2000 fins al 2011 per Carlos Casoliva, de l'any 2011 fins al 2014 per Tica Abad, des del 2014 al 2020 per Mª Carmen Gellida i des del 2021 per Raquel Bayarri Bayarri.

Orquestra de Cambra Santa María

L'Orquestra de Cambra Santa María, formada íntegrament per professors de l'Orquestra Simfònica de Peníscola, naix en 2009 dins del si de l'Associació Musical Verge de la Ermitana de Peníscola amb la finalitat de tornar a interpretar en la seua versió original la Missa i Pregària del Pescador del Mestre Vittorio Cacciatori, fundador dels Cicles de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola.

Raquel Bayarri Bayarri, directora

Peníscola (1982), inicia la seua formació musical a l'escola de música Ciutat de Peníscola amb Salvador García Sorlí i Beatriz Cambrils Casp. Finalitza els seus estudis de Grau Superior en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló. Dirigeix la Banda Juvenil de Música de l'Associació Musical Verge de la Ermitana de Peníscola (2007/2011). Al setembre de 2009 es posa al capdavant de l'Orquestra de Cambra Santa María, encarregada d'interpretar la Missa del pescador cada mes de setembre. Dirigeix aquesta formació fins a 2012.
Forma part de la plantilla de mestres de l'escola de música Ciutat de Peníscola (2005/2011), l'escola de música de Sant Jordi (2004/2008), el Centre d'Educació Plurilingüe El Peixet de Peníscola (2007/2011), l'Escola de música L'Aliança de Vinaròs i diversos centres d'Educació Primària a la província de Lleida (2011/2012). De febrer de 2013 a juliol de 2019 forma part del cos de mestres de l'Orquestra Simfònica Esperanza Azteca Sant Cristóbal de les Cases (Chiapas, Mèxic) com a professora de flauta travessera, coordinadora de vent-fusta de 2014 a 2019 i directora de l'Orquestra de la Nova Escola Mexicana Sant Cristóbal de les Cases des d'agost de 2019 a gener de 2020. Per la seua labor humanitària i cultural a Mèxic, la UNESCO li atorga el nomenament de Missatgera de Paz al novembre de 2016. En 2021 torna a Peníscola i comença a dirigir la Coral Polifònica de Peníscola.

 

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola