Dia 31 de juliol, Orquestra Barroca de Sevilla (Andalusia)

Dia 31 de juliol, dimecres

Orquestra Barroca de Sevilla (Andalusia)

Vidas Paralelas. Vivaldi & Bach

David Antich, flauta

  • Castell del Papa Luna
  • 22.30 h

Orquestra Barroca de Sevilla

Ignacio Ramal, Leo Rossi, Fumiko Morie, violins

Pablo Prieto, viola

Mercedes Ruiz, violoncel

Ventura Rico, contrabaix

Alejandro Casal, clavecí

David Antich, Alberto Domínguez, flautes de bec

 

Vidas Paralelas. Vivaldi & Bach

Antonio Vivaldi (1678-1741)

Concert en La major per a cordes i continu, RV 158

Allegro molto – Andante molto – Allegro

Concert per a flauta de bec en Sol menor. La Notte, RV 439

Largo – Presto. Fantasmi – Presto – Largo. Il Sonno – Allegro

David Antich, flauta de bec

Concerto per a violí i cordes en Sol menor. L’estate, RV 315

Allegro non molto – Adagio e pian o / Presto e forte – Presto

Ignacio Ramal, violí

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Concert per a violí en Re menor, BWV 1052R

Allegro – Adagio – Allegro

Ignacio Ramal, violí

Concert de Brandemburg número 4 en Sol major, BWV 1049

Allegro – Andante – Presto

Ignacio Ramal, violí

David Antich, Alberto Domínguez, flautes de bec

 

Vivaldi era una mica major i va néixer al bell mig de la voràgine en què la música instrumental s’estava amarant de teatre per donar lloc a una de les formes clàssiques de la festa barroca: la del concert. Bach no va sortir mai d’Alemanya, i va treballar entre la cort, l’escola i l’església, però va conèixer i es va apassionar pels experiments formals de Vivaldi. Ací es reuneixen tots dos al voltant del dramàtic batec de l’orquestra.

Pablo J. Vayón

L’Orquestra Barroca de Sevilla

L’Orquestra Barroca de Sevilla, amb prop de 25 anys de trajectòria, se situa inqüestionablement en el primer nivell de les agrupacions espanyoles que es dediquen a la interpretació de la música antiga amb criteris historicistes. Va ser creada l’any 1995 per Barry Sargent i Ventura Rico, i des de 2001 el seu director artístic és Pedro Gandía Martín.

Entre les figures internacionals que han dirigit l’orquestra, algunes de talla mítica, podem destacar Gustav Leonhardt, Christophe Coin, Sigiswald Kuijken, Jordi Savall, Christophe Rousset, Rinaldo Alessandrini, Monica Huggett, Harry Christophers, Andreas Spering, Alfredo Bernardini, Diego Fasolis, Juanjo Mena, Eduardo López Banzo, Pablo Valetti, Fabio Bonizzoni, Enrico Onofri, Andoni Mercero, Maksim Iemelianitxev, Hiro Kurosaki, Dmitri Sinkovski, Riccardo Minasi i Ivor Bolton. A més de la intensa activitat que desenvolupa a Sevilla a través de la seua Temporada de Concerts, es presenta en els més importants escenaris espanyols (Auditori Nacional, Teatre Reial, Teatre Arriaga, Teatre de la Maestranza…) i europeus (Thüringer Bachwochen i Brühler Haydn Festival a Alemanya; Festival Musiques des Lumières de Sorèze, Salle Gaveau de París i Festival Baroque de Pontoise a França, i d’altres a Itàlia, Suïssa…, per esmentar-ne alguns).

Després d’haver gravat per als segells discogràfics Harmonia Mundi, Lindoro i Almaviva, l’Orquestra Barroca de Sevilla crea el seu propi: obs-Prometeo. Ha rebut distincions com l’Editor’s Choice de la revista Gramophone, Excepcional d’Scherzo, Ritmo Parade, Recomendable de CD Compact i AudioClásica, 5 estrellas Goldberg, Melòman d’Or… Les últimes referències d’aquest segell són: La música en la catedral de Sevilla, sota la direcció d’Enrico Onofri, i A donde infiel dragón, amb Vanni Moretto. A finals de 2018 ha publicat amb el segell Passacaille la gravació íntegra en CD/DVD dels Conciertos para violonchelo y orquesta de Carl Philipp Emanuel Bach, amb Christophe Coin, i en 2019 Trauermusik. Haydn in Sevilla, un treball de recuperació de patrimoni musical andalús juntament amb Enrico Onofri i Julia Doyle.

L’any 2011 li van concedir el Premi Nacional de Música, atorgat pel Ministeri de Cultura d’Espanya. Així mateix, ha obtingut el Premi Manuel de Falla 2010, el Premi FestClásica 2011 i una distinció honorífica de l’Ajuntament de Sevilla. L’obs compta amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, l’Ajuntament de Sevilla i la Universitat de Sevilla.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola