Dia 27 de juliol, Armonico Consort (Anglaterra)

Enllaços relacionats

Dia 27 de juliol, dissabte

Armonico Consort (Anglaterra)

Dido i Eneas de Henry Purcell (òpera en versió de concert)

Christopher Monks, director artístic

  • Castell del Papa Luna
  • 22.30 h

ARMONICO CONSORT

Dido – Hannah Fraser Mackenzie Aeneas – Alex Jones Belinda – Eloise Irving Bruixes – Eloise Irving & Laura Morretto Mariner – Gareth Edmonds
Kelly McCusker, violí Edmund Taylor, violí Joanne Miller, viola Claudine Cassidy, violoncel Jonatan Bougt, tiorba Christopher Monks, clavecí i direcció

Programa
Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) Stabat Mater Cujus Animan Quis et Homo Fac, ut ardeat Cor Meum Inflammatus et Ascensus Quando Corpus Eloise Irving, Hannah Fraser Mackenzie, sopranosFrancis Gush, alto

Henry Purcell (1659-1695)

Dido and Aeneas

Obertura

Acte 1

Scene: The palace

No. 1 Song and Chorus ‘Shake the cloud from off your brow’ - Belinda

No. 2 Song ‘Ah! Belinda I am pressed with torment’ - Dido

No. 3 Recit ‘Grief increases by concealing’ - Belinda, Dido

No. 4 Chorus ‘When monarchs unite’

No. 5 Recit ‘Whence could so much virtue spring’ - Dido

No. 6 Duet and Chorus ‘Fear no danger to ensue’ - Belinda, 2nd Woman

No 7. Recit ‘See, see your royal guest appears’ - Belinda, Aeneas, Dido

No. 8 Chorus ‘Cupid only throws the dart’

No. 9 Recit ‘If not for mine, for Empire’s sake’ - Aeneas

No. 10 Air ‘Pursue thy conquest, Love’ - Belinda

No. 11 Chorus ‘To the hills and the vales’

No. 12 The Triumphing DanceScene: The Cave

No. 13 Prelude for the witches ‘Wayward sisters’ - Sorceress, 1st Witch

No. 14 Witches Chorus ‘Harm’s our delight’

No. 15 Recit ‘The Queen of Carthage’ - Sorceress

No. 16 Chorus ‘Ho Ho Ho’

No. 17 Recit ‘Ruin’d ere the set of sun’ - 1st Witch, 2nd Witch, Sorceress

No. 18 Chorus ‘Ho Ho Ho’

No. 19 Duet ‘But, ere we this perform’ - 1st Witch, 2nd Witch

No. 20 Chorus ‘In our deep vaulted cell’

No. 21 Echo dance of the furies 

Acte 2

No. 22 Ritornelle Scene: The Grove

No. 23 Song and Chorus ‘Thanks to these lone some vales’ - Belinda

No. 24 Song ‘Oft she visits this loved mountain’ - Attendant

No. 25 Recit ‘Behold, upon my bended spear’ - Aeneas, Dido

No. 26 Song and Chorus ‘Haste, haste to town’ - Belinda

No. 27 Recit ‘Stay Prince!’ - Spirit, Aeneas

Acte 3

No. 28 Prelude and Chorus ‘Come away, fellow sailors’ - 1st Sailor

No. 29 The Sailor’s Dance

No. 30 Recit ‘See, see, the flags and streamers curling’ - Sorceress, 1st Witch, 2nd WitchSong ‘Our next motion must be to storm’ - Sorceress

No. 31 Chorus ‘Destruction’s our delight’

No. 32 The Witches’ Dance

No. 33 Recit ‘Your counsel, all is urg’d in vain’ - Dido, Belinda, Aeneas

No. 34 Recit ‘But death, alas! I cannot shun’ - Dido

No. 35 Chorus ‘Great minds against themselves conspire’

No, 36 Recit ‘Thy hand. Belinda’ - Dido

No. 37 Song ‘When I am laid in Earth’ (Dido’s Lament) - Dido

No. 38 Chorus ‘With drooping wings’

Armonico Consort

Armonico Consort es va fundar el 2001, va ser creat per Christopher Monks i un grup de col·legues universitaris amb una passió compartida per la música que va des del Renaixement fins al Barroc, juntament amb noves i inusuals maneres de presentar els seus concerts.

El públic semblava apreciar el seu enfocament imaginatiu, i en la majoria dels concerts en els primers anys van penjar el cartell de «No hi ha entrades».

«Això ens va donar ànims, energia i confiança en nosaltres mateixos per a continuar i fer més, també per a prendre més riscos amb la nostra programació, i continuar experimentant», diu Christopher.

Les idees van continuar fluint, igual que els títols ocurrents («molts d’ells van ser ideats en el pub»), inclosos els programes Naked Byrd i Supersize Polyphony i les òperes de recent creació Monteverdi’s Flying Circus, Too Hot to Handel i Baroque Around the Block.

Els seus horitzons es van ampliar per a incloure repertori posterior, però, en el fons, es van mantenir fidels a la música del barroc i el renaixement, incloses algunes gemmes rarament escoltades, realitzades pels millors cantants i intèrprets d’instruments d’època.

«Ens preocupem molt per elaborar programes amb la major quantitat de música poc coneguda possible, i trobar formes noves i imaginatives de portar aquesta música al públic. Estic particularment orgullós de Supersize Polyphony, on interpretem obres de 40 i fins a 60 veus de Tallis i Striggio, intercalats amb Hildegard von Bingen». Aquest programa va suposar per al grup la seva primera crítica 5 estrelles, de The Times, a la qual li van seguir moltes més.

Entre altres esdeveniments notables, destaquen el seu debut en el Wigmore Hall en 2003, l’aparició en el Hampton Court Palace Festival amb la violinista Nicola Benedetti (començant una amistat musical que encara es manté), la interpretació de La Flauta Màgica de Mozart en el Barbican i les primeres interpretacions de la música de Francesco Scarlatti a Itàlia (Nàpols) i Tel Aviv.

Armonico Consort impulsa des de la seva creació, i paral·lelament a la seva labor interpretativa, un programa educatiu que considera fonamental. Actualment abasta sis cors de graduats escolars i un programa de creació de cors a l’escola, que capacita als mestres com a directors de cor, deixant així un fort llegat en cada col·legi. Aquest impuls a la creació de cors es va convertir en la columna vertebral d’AC Academy, arribant a 15000 nens a l’any. Per a 2020, Armonico Consort es va marcar com a objectiu crear 300 cors de nens i 300 nous directors de cor.

Des que formem un cor en el lloc de treball amb el nostre patrocinador Phillips 66 fa quatre anys, s’han constatat els efectes positius de cantar en cors, especialment en el lloc de treball. Això ha tingut un efecte increïble en la salut mental i el benestar dels treballadors, incloent major positivitat, treball en equip i ajuda en la recuperació de malalties com la depressió.

En 2018 crearem The Voice Squad, en col·laboració amb Arts Council England i l’ajuntament de Coventry. A partir de 2019 es va ampliar a tot el país. El nostre objectiu va ser tenir més de 2000 empleats cantant en un cor totes les setmanes a finalitats de 2020.

Armonico Consort compta amb Dame Judi Dench, Jeremy Irons, Nicola Benedetti, Sir Willard White, Ian Bostridge i Catrin Finch entre els seus molts artistes convidats. Ha desenvolupat relacions amb grans sales de concert de tot el Regne Unit i els seus enregistraments apareixen regularment en BBC Ràdio 3, Classic FM i emissores de ràdio de tot el món.

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola