Notícies

Peníscola reforça la seua aposta per divulgar la seua història entre els seus visitants
26 julio 2024

Peníscola reforça la seua aposta per divulgar la seua història entre els seus visitants

  • El sector hoteler distribuirà la Història il·lustrada de Peníscola que també podrà adquirir-se en llibreries i i punts de venda habituals
  • L'Ajuntament de la localitat ha col·laborat en l'edició d'aquesta nova publicació d'Onada Edicions

Amb l'objectiu d'ampliar el coneixement sobre la història i patrimoni local entre propis i forans, administració, editorial i sectors econòmics del territori han unit esforços perquè veja la llum la Història il·lustrada de Peníscola, una publicació editada per Onada Edicions que conté textos i il·lustracions dels peniscolans Joan Esbrí i Sergi Cambrils.
L'obra es un compendi d'episodis il·lustrats de la història de la localitat, des de l'antiguitat fins als inicis de l'època turística, a mitjan passat segle; per les seues pàgines desfilen personatges emblemàtics, animals i paisatges reconeguts del terme municipal, costums i tradicions que han conformat la cultura peniscolana contemporània.
La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola ha col·laborat econòmicament en l'edició d'aquesta publicació, amb l'objectiu de "contribuir a la viabilitat d'aquest projecte de caràcter divulgatiu" en paraules del mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha volgut felicitar els autors de l'obra, així com l'editorial i els col·laboradors que l'han feta possible.


En hotels i llibreries

Des d'aquesta mateixa setmana pot adquirir-se aquesta publicació, a més d'en les llibreries, en hotels de la localitat que s'han sumat a la voluntat conjunta de divulgació de les coses pròpies entre les desenes de milers de turistes que visiten la Ciutat a la Mar.
"Creiem que pot ser d'interés i un extraordinari record que poden emportar-se als seus llocs d'origen" ha manifestat Francisco Ribera, president de l'Agrupació d'Empresaris Turístics de Peníscola (Agretur).
Així mateix, un altre dels importants sectors econòmics de la comarca, com l'agrícola, ha contribuït a aquesta iniciativa, amb l’aportació de la cooperativa agrícola Benihort, juntament amb l'entitat bancària Caixa Benicarló.
"A Onada Edicions ens satisfà que al voltant d'una eina tan valuosa com és el llibre-àlbum il·lustrat, s'hagen trobat alguns dels principals sectors econòmics de la localitat i de la comarca, com el turístic i l'agroalimentari, per a fer una obra única i de qualitat que divulgue a escala nacional i internacional la riquesa de la història i el patrimoni de Peníscola", han valorat des de l'editorial.
Els exemplars poden trobar-se en format bilingüe espanyol-anglés i valencià-francés.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola