Seccions del Museu

Enllaços relacionats

El patrimoni cultural mariner de Peníscola s’organitza en el Museu de la Mar en tres seccions, estructurades sobre un espai expositiu únic, on la perspectiva visual convergeix cap als aquaris del fons, poblats per interessants espècies mediterrànies:

 

HISTORICOARQUEOLÒGICA

Mostra els orígens mariners i l’antiguitat de Peníscola, així com les transformacions urbanes (evolució del port i relació física entre la ciutat i la mar -l’istme-).

Les peces arqueològiques, provinents tant de jaciments marins com terrestres relacionats amb els antics pobladors de Peníscola i la comarca, representen vestigis de l’intens comerç que es va desenvolupar en tota la mar Mediterrània durant l’antiguitat.

LA PESCA

Reflecteix l’àmbit geogràfic pesquer (talassonímic -caladors, orientació, etc.-), l’evolució dels tipus bàsics d’embarcacions a la zona, les seues parts, peces i nomenclatura, les diferents arts de pesca (antigues i modernes), i un estudi etnogràfic de la gent de la mar i la seua activitat marinera.

En la seua majoria són peces aportades als fons del Museu per la gent de Peníscola i són un reflex de la intensa relació dels habitants de la ciutat amb el món de la pesca. A través de les peces podem fer-nos una idea del treball pesquer i dels instruments que, per a realitzar-lo utilitzaven els nostres avantpassats.

FAUNA MARINA

El Museu presenta als seus visitants una interessant i completa col·lecció d’exemplars de fauna marina, representants de la riquesa ecològica de les aigües de Peníscola. Crustacis, bivalves, equinoderms i gasteròpodes són els protagonistes d’aquesta interessant mostra que ens permet endinsar-nos sense cap esforç en el meravellós món de la fauna subaquàtica mediterrània.

Mostra també informació sobre els perfils batimètrics de la Mediterrània i els cicles biològics d’algunes de les espècies.

 

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola