Notícies

;
20 diciembre 2010

Carpeta Ciutadana, activada

A partir de demà, dia 21 de desembre, el serveis de Modernització de l'Ajuntament de Peníscola activen la Carpeta Ciutadana a través de la pàgina web de la pròpia administració local.
Utilitzant aquest servei telemàtic, els usuaris poden realitzar tràmits com presentar instàncies generals, queixes o suggeriments, sol·licitar tràmits específics com certificats d'empadronament i convivència, certificats de béns, modificació de dades personals en el padró, etc.
A més, el sistema permet realitzar autoliquidacions o càlculs sobre les quantitats que cal pagar a l'administració pels conceptes consultats.
Els usuaris podran, a més, obtenir directament volants d'empadronament i convivència i cèdules cadastrals.

La Carpeta ciutadana, es troba visible en la home del domini www.peniscola.org i, a través d'aquesta, es podran consultar també expedients i rebuts que el ciutadà té gestionats amb l'Ajuntament.

Com realitzar els tràmits

L'ús de la carpeta ciutadana és intuïtiu i senzill, i es pot realitzar a través d'un certificat digital o mitjançant un nombre secret personal (PIN), en aquest cas, serà necessari que l'usuari emplene un formulari que apareix en la Carpeta i que és accessible per a tots els quals hi cliquen.
Una vegada sol·licitat, l'usuari haurà de passar per les dependències del Servei d'Atenció al Ciutadà perquè li lliuren el seu nombre identificatiu i procedir així a la signatura del contracte per a l’activació.
 
L'adreça


L'adreça de la pròpia carpeta ciutadana és
https://carpeta.peniscola.org/eParticipa
no obstant això, també s’hi pot accedir a través de la web municipal.

Oportunitats

La carpeta ciutadana possibilitarà, en els pròxims mesos, realitzar “nous tràmits, com per exemple la matriculació a la Universitat Popular o la sol·licitud de cites amb els tècnics i regidors de l'Ajuntament” assegurava l'edil responsable del projecte, Jesús Ayza, qui assegura que el servei anirà creixent amb l'objectiu de “culminar la nostra aposta per acostar l'Ajuntament al ciutadà”.
L'alcalde, Andrés Martínez, ha valorat l'engegada de la Carpeta Ciutadana com “un nou repte aconseguit” per part de l'equip de govern en la tasca de facilitar la interacció entre ciutadania i administració local, cosa que ha catalogat com “una prioritat”.

Els edils han recordat que els últims tres anys s'han engegat la Unitat Mòbil de Gestió, s'ha engegat el Servei d'Atenció al Ciutadà i, finalment, abans del tancament del 2010, s'ha activat aquest nou servei que permetrà dur la relació administrativa del contribuent amb l'administració local fins a la seua pròpia casa, des del seu ordinador personal.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola