Notícies

;
10 diciembre 2010

Avui s'ha firmat el Pla de Competitivitat pel qual arribaran 2,3 milions d'euros a Benicarló i Peníscola per al desenvolupament del turisme nàutic

Aquest matí s'ha signat en el convent benicarlando de Sant Francesc, el conveni del Pla de Competitivitat en Destinació dels municipis de Benicarló- Peníscola, l'assignació pressupostària dels quals ascendeix a 2.300.000 euros.

Quantitat finançada a tres parts iguals, per import de 766.000 euros que correran a càrrec de les tres administracions, la central, l'autonòmica i la local, a la qual se suma la col·laboració de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur).

En la signatura d'aquest conveni han estat presents, d'una banda la Consellera de Turisme, Belen Juste; i per un altre el director de Turespaña, Antonio Bernabé; així com per l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez; l'alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo i el president de Ashotur, Carlos Escorihuela.

Es tracta d'un Pla que es va aprovar a l'inici de l'any en la Conferència Sectorial de Turisme, que va tenir lloc el passat Fitur.
En aquest context Belen Juste ha volgut destacar que "des d'avui dos de les principals destinacions del litoral de Castelló, com són Benicarló i Peníscola compten amb una nova eina que naix amb la vocació d'aprofitar i millorar els recursos turístics d'ambdues destinacions per a conformar un producte amb entitat pròpia".

Així mateix Belen Juste ha manifestat que aquests plans de Competitivitat en Destinació són "eines essencials per a dinamitzar el turisme de les nostres destinacions i equilibrar el pes turístic dels municipis que suposen un atractiu per al visitant, i l'estació nàutica del qual és un referent en nostra Comunitat".

A més, Juste ha avançat que per a 2011 estaran en vigor els Plans de quatre destinacions més, el de Villena, Cullera, Requena i Santa Pola.

Un impuls al turisme nàutic

La particularitat dels Plans de Competitivitat és que estan dirigits a potenciar un producte turístic específic, que en aquest cas es tracta del turisme nàutic.

Amb motiu de la gran potencialitat en el litoral del Maestrat d'aquest producte turístic, moltes de les estratègies contemplades en el Pla de Benicarló-Peníscola van dirigides a impulsar aquest segment turístic.

En aquest sentit, la consellera ha manifestat el gran interés de Turisme a impulsar un dels segments turístics estratègics per al nostre litoral. Interés que ha desembocat en un gran nombre d'actuacions per a impulsar i desenvolupar aquest producte, a més de la inclusió en el Pla Estratègic Global del Turisme 2010-2020.

Finalment, Juste ha reiterat que "la nostra meta és fer de la Comunitat Valenciana una destinació preferent per a la pràctica del turisme nàutic". Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola