Notícies

;
17 noviembre 2010

Turisme inverteix 55.000 euros en el condicionament de la bassa portuària de Peníscola

La Consellera de Turisme, Belén Juste, ha visitat avui el condicionament de la Bassa Portuària de Peníscola, projecte que s'ha impulsat gràcies al Pla Millora, pel qual Turisme ha aportat prop de 55.000 euros. Allí, ha destacat el treball que la localitat està realitzant per a impulsar el turisme, cosa que ha contribuït que es convertisca “en una de les principals destinacions de sol i platja de la Comunitat”.

Aquesta actuació finançada amb l'Ajuntament, suposarà que Turisme invertirà, a través del Pla Millora, prop de 55.000 euros en dues anualitats: 2010 i 2011, amb 13.694,75 i 41.084,24 respectivament. Consisteix a dessecar una part de la bassa per a crear una zona d'ús recreatiu per als vianants al costat de la muralla. S'ha recuperat, a més, l'element històric de la bassa per a rentar xarxes Les Fontetes, i s'ha portat a terme la il·luminació de la murada. Per a Juste, aquest tipus d'actuacions demostren el compromís de la localitat amb el turisme.

    El Pla Millora és una de les eines engegades per la Conselleria “per a ajudar i contribuir al desenvolupament dels nostres municipis turístics”, ha destacat Juste, i gràcies a aquest pla, els municipis turístics de la Comunitat poden millorar els seus espais d'ús turístic per a “crear un producte més competitiu i comunicar una imatge d'oferta de qualitat”, ha comentat Belén Juste. El 2011 Turisme continuarà donant suport aquests projectes amb 500.000 euros.
    
    La Conselleria compta a més amb altres ajudes a municipis, perquè aquests “puguen millorar els seus recursos i atractius turístics i, d'aquesta manera, atraure un major nombre de visitants”, ha comentat la consellera. A més, ha indicat que el 2009 Turisme va destinar més d'un milió d'euros per a aquest municipi, la qual cosa suposa més del doble de l'invertit l'any anterior. A través del Pla d'Inversió Productiva en municipis (PIP) del Pla Confiança, el Consell ha invertit a Peníscola més d’1,5 milions d'euros.

    La consellera de Turisme ha recordat que la Conselleria està treballant conjuntament amb els Ajuntaments i el Consell per l'impuls del turisme, “no només amb l'adaptació i creació de productes nous, sinó també a través de la promoció, pilar estratègic en la política turística del consell”, i ha destacat que durant 2010, la Conselleria “ha portat a terme tres viatges de premsa i un viatge de familiarització amb l'objectiu de donar a conèixer Peníscola a operadors turístics i mitjans de comunicació”.

Peníscola, una destinació amb gran futur

La localitat de Peníscola va ser declarada municipi turístic l'any 2000, i compta amb quatre oficines integrades en la Xarxa Tourist Info. A més, la OIT de Peníscola forma part del Comité de Qualitat de la Xarxa Tourist Info para la implantació dels sistemes de qualitat.

La platja nord de Peníscola està certificada en qualitat segons les normes ISO 14001 (Gestió Mediambiental) i ISO 9001 (Qualitat) i la Q d’ICTE (Institut de Qualitat Turística Espanyola). El 2010 va assolir la bandera blava i compta amb un punt accessible. En el l’aspecte cultural, el 1997, Peníscola va veure proclamades les festes en honor de la Mare de Déu d’Ermitana d'Interès Turístic Nacional. A més, el 2008 es va concedir a l’Institut Valencià de la Música, des de la Conselleria de Turisme, 6.000 euros per al Festival Internacional de Música Barroca.

El Pla Millora ha realitzat una important aposta per Peníscola, amb una gran inversió des de l'any 2002, que suma 74.890,81 euros en cinc projectes. Un d'aquests ha estat el condicionament de la bassa portuària en la base de la bateria de Santa Anna i de la muralla de la font, un projecte que consisteix a dessecar una part de la bassa per a crear una zona d'ús recreatiu per als vianants al costat de la muralla. S'ha recuperat a més l'element històric de la bassa per a rentar xarxes “Les Fontetes”, i s'ha portat a terme la il·luminació de la muralla. Tot això per un cost de 165.996,94 euros.

Respecte al conveni per a la competitivitat i la comunicació, el 2002 es va subscriure un conveni per a finançar (amb un 33% del cost) una campanya de publicitat en televisió, amb una subvenció de 6.435,88 euros.

A més, s'han realitzat les següents accions de promoció: tres viatges de premsa (amb mitjans de comunicació mexicans, el diari El País i mitjans de comunicació belgues), així com un viatge de familiarització amb l’operador turístic finlandés Aurinkmatkat i assistència a la fira Mahana Touluse, juntament amb la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana.

Entre 2007 i 2009, Turisme va invertir 2.037.114,86 euros a Peníscola. El 2009 va atorgar, en ajudes a empreses i associacions 550.460,92 euros, i va destinar 5.089,58 euros per a 7 cursos de formació de 56 hores 141 participants.

En el Programa Turístic de Litoral, Turisme va invertir 280,480,98 euros, i altres 54.000 euros per a patrocinis d'esdeveniments, promoció i difusió turística de la destinació.

El 2010 Turisme va concedir 168.400,86 euros en ajudes a empreses i associacions, i quant a la gestió i activitats de promoció turística, s'han destinat respectivament 4.984,40 euros, 6.000 euros i 60.000 euros.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola