Notícies

;
14 octubre 2010

Celebració de la Junta Local de Seguretat per a avaluar els efectes del fenomen top manta a la localitat, amb l'objectiu de traçar una pla d'acció conjunta

Després de la celebració de la Junta Local de Seguretat, el subdelegat del govern i els responsables dels cossos de seguretat local i guàrdia civil s’han compromés a traçar un pla de xoc, un pla d’acció per abordar la problemàtica del fenomen top manta al municipi.

Com ha reconegut el mateix subdelegat del govern “ Peníscola és la ciutat més turística de la província “ i els efectes d’aquest fenomen europeu han causat greus problemes en el municipi al llarg de tot l’estiu.

Ens hem compromés a planificar les actuacions i delimitar les competències de cadascun en l’abordatge de la problemàtica per enfrontar la pròxima temporada estival amb majors garanties d’èxit davant d’aquest fenomen; a més, es crearà una comissió de seguiment per garantir la continuïtat del pla i l’execució.

La Subdelegació del govern s’ha compromés a intensificar els esforços i a treballar conjuntament per tal d’atenuar els efectes que aquest fenomen té sobre el comerç local.

La Policia Local de Peníscola, aquest estiu, ha dedicat 16 efectius en el dispositiu contra el top manta a la ciutat. S’hi han confiscat articles falsificats per valor de venda superior a 40.000€ y s’han efectuat identificacions i detencions que superen la trentena d’actuacions.

 

Petició d’ajuda a Costes per pal·liar els efectes del temporal i dur a terme actuacions que eviten futurs problemes.

Durant tot el matí del dimarts i fins a les 19 h, una pala excavadora contractada per l’Ajuntament va estar realitzant un mur de contenció per al temporal marítim amb la mateixa arena de la platja per tal de controlar l’arribada de l’aigua en la zona nord del passeig marítim. A aquesta hora els treballs van haver d’abandonar-se per la impossibilitat de contenir la virulència del temporal de mar.

L’alcalde es va posar en contacte a primera hora amb Costes i la resposta dels responsables ministerials va ser que no hi havia disposició de màquines per col·laborar en les tasques de contenció del temporal en la localitat.

Davant la negativa, l’Ajuntament ha intensificat avui les faenes afegint a la retroexcavadora una màquina de cadenes giratòria que està sobre l’arena per obrir el canal de desguàs fins a la zona enfront de l’hotel Felipe II. A més, la màquina excavadora segueix treballant des de la Volta fins a la Ratlla del Terme retirant fang.

Aquest mateix matí s’han iniciat també les tasques de neteja. Una brigada de neteja de Fobesa, l’empresa concessionària d’aquests serveis en el municipi, ha començat els treballs, que s’allargaran una setmana completa.

Em sento indignat per la negativa de Costes a atendre les nostres demandes i sol·licitem una solució estructural per al problema dels temporals marítims en el nostre municipi, com ja hem fet en altres ocasions, en les quals se’ns ha promés un estudi de la problemàtica de la zona nord, sense èxit. Si calen espigons o una altra obra a la nostra costa, que ho estudien i que ens donen una solució d’una vegada per totes per no haver de seguir posant pegats a un problema que està clarament identificat i que es repeteix any rere any. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola