Notícies

;
02 agosto 2010

Peníscola supera el 93% d'ocupació mitjana durant el mes de juliol

El Patronat Municipal de Turisme de Peníscola ha confirmat la xifra que s'apuntava ja durant la primera quinzena del mes, “hem superat la barrera del 90% d'ocupació mitjana al juliol”  comunicava el president de l'ens, Rafael Suescun.
Les dades de juliol en la ciutat, tradicionalment inferiors a les ocupacions d'agost i setembre, auguren “una temporada més que acceptable quant a ocupació hotelera es refereix” assegurava l'edil, “gràcies als esforços de promoció i d'activació de nous canals de venda tant per part de l'administració com per part de l’empresariat” assegurava.
La crisi econòmica, no obstant això, està influint de forma més accentuada en tota l'oferta complementària, “la despesa mitjana per turista i dia està descendint i això afecta directament a l'oferta de restauració, comercial i d'oci” ampliava Suescun.
Aquesta mateixa setmana, la secretària autonòmica de Turisme, Victoria Palau, es reunia amb l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez i amb el president del Patronat per a revisar les dades d'ocupació i per a comentar possibles actuacions per a reactivar l'oferta complementària i pal·liar la estacionalitat de la destinació. El primer edil, a més, ha pogut comprovar la utilització de la imatge de Peníscola com a principal reclam turístic en material publicitari a nivell nacional i internacional que està preparant la Conselleria per a la pròxima campanya, “necessitem el suport de la Conselleria en matèria de promoció i creiem que estem en el bon camí, hem vist tot el material i Peníscola brilla amb llum pròpia en totes les publicacions, i això és fonamental per a nosaltres, constatar el suport de la Generalitat” assegurava Martínez.

Les dades
Quant a les xifres, el mes de juliol ha registrat una ocupació mitjana del 93%, destacant el ple total durant els dos últims caps de setmana del mes.
La tendència a la reserva on-line segueix consolidant-se també per a aquesta destinació familiar, registrant percentatges superiors al 65%.
Quant a la previsió dels turistes que s'acosten a la Ciutat a la Mar, a l'hora d'efectuar les reserves, el Patronat també corrobora la tendència general d'una alta incidència de reserves d'última hora, que en el cas de Peníscola, es tracta d'un 30%, xifra que demostra la creença generalitzada que la reserva  amb poca anticipació estalvia diners, cosa que tant hotelers com els mateixos operadors turístics qualifiquen com a erroni, “les campanyes de reserves anticipades permeten al client planificar millor les seues vacances i aprofitar-se de suculents descomptes que ofereixen els hotels quasi sense excepció, cal mentalitzar el consumidor que si és previsor, estalvia diners” assegurava Pilar Araoz, responsable de Sehrs Tourism en la zona.

Les activitats programades, el més valorat després de les platges i la neteja

Una de les xifres que segueix demostrant la capacitat i l'experiència de tots els agents implicats en el sector de la destinació, són les dades sobre fidelització.
“Els turistes repeteixen i ho fan en més del 60% dels casos” assegurava Suescun. L'atenció en destinació, tant pels informadors turístics, com pel personal de recepció en les empreses que ofereixen serveis, són fonamentals, a més d'altres ítems que els mateixos turistes en les enquestes de qualitat així ho refereixen.
La neteja de la ciutat i l'estat de les platges, són el més valorat pels qui visiten la ciutat, així com les activitats gratuïtes que programa el Patronat Municipal de Turisme.
El cinema en la platja, les activitats esportives com l'aeròbic o el tai-txí, així com les visites guiades al nucli antic i als recursos naturals de la destinació, són les joies de la corona.
Els turistes han valorat durant el mes de juliol, en un 100%, com a bones o molt bones les diferents iniciatives participades pels alumnes del taller d'ocupació, destacant aquelles dirigides al públic familiar i orientades als xiquets, com són la Ludoplatja i les visites guiades per a xiquets en el nucli antic de la ciutat.
A més, les enquestes reflecteixen una nova demanda, que replantejarà l'oferta de visites per al pròxim any per part del Patronat, “els que participen en les visites a la Marjal i a la serra d’Irta ens fan arribar les seues felicitacions, així com recomanacions com la programació de rutes i visites que incloguen les platges i cales naturals, una cosa que tindrem molt en compte per al pròxim estiu” assegurava Suescun.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola