Notícies

;
28 julio 2010

La consellera ha comprovat a Peníscola l'actuació del Consell en el nucli antic, on s'han substituït les antenes de televisió per unes altres de nova generació

La Generalitat destinarà més de 18,4 milions d'euros del Pla Confiança a la comarca del Baix Maestrat on s’executaran un total de 49 projectes, com el club de convivència d'Alcalà de Xivert, el Museu Etnològic municipal de Xert, la piscina coberta de Vinaròs o la millora de les infraestructures hídriques de Castell de Cabres, entre altres iniciatives.

La consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, que aquest matí ha presidit, al costat de l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, l'acte de presentació de l'actuació de la Generalitat a la localitat, ha posat l'accent en “la capacitat del Pla Confiança de convertir-se en palanca d'ocupació a la Comunitat Valenciana ja que genera 30.000 llocs de treball”.

En aquest sentit, la consellera ha assegurat que “el gran valor d'aquesta iniciativa del president Camps és no només quantitatiu sinó també qualitatiu perquè naix del fruit de la col·laboració institucional entre la Generalitat i els ajuntaments, ja que el Consell ha donat als alcaldes la capacitat de triar el projecte més productiu per al seu municipi”.

Substitució de 550 antenes a Peníscola

El projecte del Pla Confiança de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques per a Peníscola, que ha suposat una inversió de 240.000 euros, ha consistit en la substitució de 550 velles antenes de televisió del conjunt historicoartístic de la localitat per unes altres de nova generació especialment dissenyades per a la Televisió Digital Terrestre.

La titular d'Administracions Públiques ha explicat que “les noves antenes tenen una grandària més reduïda que les anteriors i, per tant, s'aconsegueix un menor impacte visual sobre el tan admirat nucli antic de Peníscola”.

Sánchez de Lleó ha remarcat que dels 17 projectes de modernització tecnològica de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques que formen part del Pla Confiança, amb una inversió de 4,3 milions d'euros, “un ha correspost a aquesta localitat del Baix Maestrat gràcies al compromís del seu alcalde i de la corporació municipal amb la innovació i amb el futur, que han sabut conjugar amb el tradicional”.

Terminals COMDES per als serveis d'emergència

Per una altra banda, durant la visita a aquesta localitat castellonenca, la consellera de Justícia i Administracions Públiques ha lliurat terminals de la xarxa COMDES de comunicació en emergències als agents de la Policia Local de Peníscola, personal sanitari i socorristes.

Sánchez de Lleó ha destacat que “aquesta xarxa, que incorpora les últimes tecnologies per a la transmissió de dades, garanteix la comunicació sense interferències de tots els operatius d'emergència tant de la Generalitat com del municipi de Peníscola”.

La consellera ha explicat que “COMDES és una xarxa pròpia mitjançant radiocomunicacions mòbils que permet mantenir el contacte de les diferents forces d'intervenció desplegades, tant entre si, com amb els centres de coordinació, jerarquia de comandament i altres recursos, encara que la línia de telefonia mòbil o d'Internet estiga saturada”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola