Notícies

;
14 julio 2010

El Consell ha discriminat positivament la província de Castelló en la construcció de centres escolars

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha assegurat avui que la Generalitat "ha discriminat positivament la província de Castelló en la construcció de centres escolars, fent un gran esforç inversor per a millorar la xarxa pública de centres educatius".

Font de Mora ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació a Peníscola del balanç Més i Millors Infraestructures Educatives a la Comunitat, un acte en el qual ha repassat el treball portat a terme per la Generalitat en matèria educativa durant els últims set anys.

El conseller ha assenyalat que l'alumnat a Castelló "representa l’11% del total de la Comunitat Valenciana, mentre que l'obra educativa realitzada en els últims anys en aquesta província suposa el 20%".

"Castelló és important en els plans educatius de la Generalitat i, per això, des de setembre de 2003 fins a juny de 2010 s'han engegat 73 nous centres educatius, amb una inversió superior als 278 milions d'euros, que han permés oferir a la ciutadania 946 unitats escolars i 25.835 llocs escolars de nova construcció o adequats en la seua integritat".

"A més, -ha afegit- en aquests moments hi ha en marxa altres deu actuacions amb una inversió de 29,4 milions d'euros, el que demostra que segueix sent un objectiu prioritari per a la Conselleria".

Per altra banda, el Pla Confiança compta amb set actuacions educatives per un import de 2,3 milions d'euros. Així mateix, entre els dos plans d'infraestructures s'han portat a terme 24 actuacions en Centres Rurals Agrupats (CRA), amb una inversió de 22,7 milions d'euros.

Inversions en la comarca del Baix Maestrat

Durant la seua intervenció el conseller ha destacat que, des de setembre de 2003 fins a juny de 2010, la Conselleria d'Educació ha posat en funcionament deu centres educatius en la comarca del Baix Maestrat (set d'Infantil i Primària i tres de Secundària), amb una inversió de 32,16 milions d'euros. Aquestes obres han propiciat la creació de 914 llocs de treball.

Així mateix, ha assenyalat que, d'aquestes actuacions, una correspon al municipi de Peníscola, la de l'IES Alfred Ayza, a la qual s'han destinat 4,8 milions d'euros.

Font de Mora ha indicat que el pla CreaEscola compta amb 12 actuacions programades amb una inversió de 44,8 milions d'euros, de les quals vuit estan finalitzades o en alguna fase d'execució.

El conseller ha recordat que aquestes actuacions se sumen a les nou obres incloses dins del Pla 96 finalitzades abans de 2003, amb una inversió de 28,7 milions d'euros. D'aquestes, també una, la del CEIP Jaime Sanz, pertany a Peníscola, amb una inversió de 3,2 milions d'euros.

"D'aquesta forma, entre els acabats i el programats, la Conselleria d'Educació arriba a una inversió de 73,5 milions d'euros per a modernitzar la xarxa pública de centres educatius de la comarca del Baix Maestrat, dels quals vuit han estat per a Peníscola" ha remarcat Font de Mora.

365 centres a la Comunitat Valenciana des de 2003.

En la Comunitat Valenciana s'han invertit més de 1.900 milions d'euros en la construcció i equipament en les 365 noves infraestructures en 187 municipis. A més, es troben en execució altres 47 centres escolars, amb una inversió de 189,7 milions d'euros.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola