Notícies

;
09 abril 2010

L'ermita de Sant Antoni preparada per a la romeria

L'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, juntament amb el director general d'Ocupació i Formació, Felipe Codina, han presentat avui les obres de reconstrucció i millora executades en els últims mesos.
Representants de l'Associació Pro-restauració de l'Ermita, així com representants d'entitats i membres de la corporació han assistit a la visita i han pogut comprovar el resultat de les obres.
A través del finançament del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en municipis de la Comunitat Valenciana, es va substituir la teulada de la sala sud de l'Ermita de Sant Antoni.
L'ermita, localitzada a la Serra d’Irta, es tracta d'un bé immoble de marcat valor històric, sociocultural i mediambiental i inclòs en el Catàleg de Béns i Espais Protegits del Projecte de revisió del PGOU de Peníscola, actualment en tramitació.
La segona de les actuacions empreses, ha estat la restauració dels murs i la teulada de la petita construcció en pedra situada en l'esplanada anterior a la plaça on es troba l'actual ermita.
El petit edifici, que data del segle XIV, és anterior a l'actual ermita, que data d'un segle després. Així, segons les informacions del cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, aquesta edificació podria ser l'antecessora de l'actual ermita, lloc de refugi per a pastors i inicial lloc de culte al sant.
El programa Emcorp del Servef, a través del qual s'ha contractat els quatre treballadors que han desenvolupat aquestes tasques de reconstrucció, té com a objectiu la contractació de treballadors aturats per a la realització d'obres i serveis d'interés general i social.
Després de la finalització d'aquestes obres de restauració i millora realitzades en l'entorn i la mateixa ermita de Sant Antoni, la brigada municipal d'obres ha portat a terme els últims retocs en el recinte abans de la celebració de la romeria, diumenge que ve.
S'ha renovat el cablejat i la instal·lació elèctrica en tot el recinte. S'han col·locat al voltant de l’ermita bancs de descans i noves lluminàries per a condicionar la zona.
I, a més, la mateixa brigada ha pintat els interiors de l'edifici.
Per la seua banda, una empresa local, ha portat a terme la pintura de les façanes de blanc.
Així, l'ermita està totalment pintada i amb nova cara per a rebre els pelegrins en el dia de la romeria en honor al sant de l’ermita, Sant Antoni. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola