Notícies

;
30 marzo 2010

Inici de les obres de substitució de les antenes del nucli antic

Des d'aquesta setmana, els propietaris d'immobles en el nucli antic de Peníscola que no hagen autoritzat encara el canvi de les antigues antenes per les noves que pretén col·locar l'Ajuntament amb el finançament del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva de la Comunitat Valenciana, podran fer-ho en la nova oficina d'informació i atenció que ha instal·lat l'empresa concessionària de l'obra a la plaça de Bous.
L'horari d'atenció al públic de l'oficina mòbil és de dilluns a divendres, de deu a tretze hores, “en aquesta oficina mòbil els veïns no només podran autoritzar el canvi, sinó que podran informar-se dels dies que els proposa l'empresa per al canvi i altres qüestions que puguen sorgir a cadascun dels interessats” assegurava l'edil de Nucli Antic, Romualdo Forner, durant la seua visita a l'oficina.
Amb una inversió de 240.371,82€,  “volem eliminar la mar de ferralla que remata els edificis d'aquest entorn singular i l’enlletgeix” assegurava;  ja es va iniciar el passat mes de novembre el procés d'autoritzacions i, ara, amb l'obertura de l'oficina d'informació, es culmina el procés administratiu per a donar  pas, el pròxim dia 13 d'abril, a l'inici de l'obra.
Aquesta acció per a l'eliminació de les antigues antenes de televisió del conjunt historicoartístic de Peníscola i la instal·lació de noves antenes amb inferior impacte visual, està previst que es perllongue durant els pròxims  tres mesos, finalitzant el procés de substitució de les antenes abans de la segona quinzena del mes de juliol.
Les noves antenes tenen una grandària similar a una caixa de sabates i són de color blanc, “per a facilitar la seua integració en l'entorn”. Aquestes substituiran les habituals dels terrats de les cases de la ciutadella, tant les individuals com les col·lectives, ja que un únic receptor servirà per a tota la comunitat de veïns d'un immoble.
Amb l'objectiu de garantir la consecució de l'objectiu d'aquesta acció, que és eliminar les actuals antenes d'aquest entorn historicoartistic, l'Ajuntament s'està plantejant la redacció d'una ordenança municipal que obligue els veïns a substituir les antenes, per la qual cosa aquells que no vulguen beneficiar-se de la iniciativa municipal, hauran d'escometre el canvi de forma privada. “Per tot, és important que tots els veïns que no hagen autoritzat ja el canvi, aprofiten els dies successius per a fer-ho en la nova oficina mòbil, i d'aquesta manera no hauran d'assumir cap tipus de cost” explicava l'edil.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola