Notícies

;
25 marzo 2010

Peníscola tanca la programació d'activitats per a Setmana Santa

Superant les previsions que, per a aquestes dates, es barallaven l’any passat, la Setmana Santa arriba amb reserves tardanes i l'agenda atapeïda.
Així ho confirmava el president del Patronat de Turisme de la ciutat, Rafael Suescun, qui aventurava “unes festes quasi al complet”.
Les xifres facilitades pels hotels i les centrals de reserves preveuen una ocupació a dia d'avui superior al 80%, xifra que podria incrementar-se “per la dinàmica creixent de la reserva a última hora que caracteritza la Setmana Santa” assegurava l'edil.
Segons les majoristes, les xifres que es barallen per al tancament de la campanya de Pasqua, superaran el 90% d'ocupació, xifra que superaria en més de sis punts les xifres d'ocupació de l’any passat.
Suescun ha apuntat la importància de les previsions meteorològiques i ha incidit en la importància de concentrar les campanyes publicitàries en aquests últims dies previs a les vacances. En aquesta línia, el president de l'organisme autònom ha comunicat la inversió publicitària en mitjans de comunicació nacional i diferents accions en mitjans de comunicació autonòmics en les regions que suposen els majors mercats emissors dins del país, que són Catalunya i Comunitat Valenciana, en aquestes dates.

Activitats per a les famílies
Atenent al perfil del turista que arriba a la ciutat en aquestes dates, segons l'informe realitzat per una consultora especialitzada l’any passat, el Patronat Municipal de Turisme, juntament amb la Regidoria de Cultura i la de Patrimoni, han programat una agenda d'activitats dedicades, fonamentalment, al públic familiar.
Concretament s'han dissenyat, amb la col·laboració dels alumnes del Taller d'Ocupació, visites al nucli antic dirigides per al públic infantil sota el títol “L'aventura de Peníscola”, seran gratuïtes i diàries a partir de les cinc de la vesprada.
La segona de les novetats, serà la celebració del saló infantil Ludosanta, que oferirà tallers i activitats per a xiquets i xiquetes durant els matins i vesprades en el centre sociocultural.
Ambdues accions s'iniciaran des d'aquest cap de setmana i  fins a la finalització de les festes de Setmana Santa, el dia 10 d'abril. A càrrec de les visites i els tallers estaran els alumnes del taller d'ocupació de la ciutat,  que han estat formant-se en foment del turisme sostenible, coneixent els recursos de la ciutat i programant activitats per a la temporada turística.
Els alumnes del mòdul de desenvolupament ambiental han contribuït també en la programació d'activitats per a aquests pròxims dies de Pasqua amb la confecció i programació de visites guiades per la Serra d’Irta i la Marjal, “recursos en què cal seguir apostant per posar en valor ja que l'acceptació del públic és cada vegada major” assegurava Suescun.

Art i cultura
La Regidoria de Cultura, novament, ha incorporat el Festival de Guitarra Peníscola-Hondarribia, durant les dates de la Setmana Santa. A més, ha programat uns tallers de ceràmica oberts a tot el públic, que se celebraran en el Baluard del Príncep, enfront del Museu de la Mar, “una activitat atractiva per a gaudir en família, de l'entorn monumental del nostre nucli antic i de l'art”, assegurava la regidora de Patrimoni, María Amparo Bayarri.

Activitats litúrgiques
El motiu religiós d'aquestes dates tan assenyalades, omplirà els carrers de la ciutat de processons i diferents activitats relacionades amb la litúrgia catòlica. La processó del dijous iniciarà l'agenda, després de la celebració aquest cap de setmana del Diumenge de Rams, que es completarà el divendres amb el via crucis infantil i la processó de Divendres Sant. El diumenge la processó de l’encontre i es tancarà la programació festera el següent diumenge, 11 d'abril, amb la celebració de la romeria de Sant Antoni. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola