Notícies

;
24 marzo 2010

L'equip de govern proposa les Danses i el l focs artificials a la platja nord perquè es declaren Béns d'Interés Cultural

L'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, ha sol·licitat als tècnics municipals que inicien els informes necessaris per a començar la tramitació de la declaració de Bé d'Interés Cultural de les Danses i els focs artificials a la platja nord.
Dins de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, de 1998, es preveu la possibilitat de declarar BIC, en la catalogació de béns immaterials, aquelles pràctiques, usos i tècniques representatives de la cultura tradicional valenciana, així com les manifestacions culturals que siguen expressió de les tradicions del poble valencià.
Martínez, seguint la línia de les últimes accions de recuperació i posada en valor del patrimoni cultural local, considera “de llei sol·licitar el reconeixement de les danses en honor a la Mare de Déu d’Ermitana i els focs artificials a la platja nord amb la categoria de Béns d'Interès Cultural”.
Després de comunicar-ho a la resta de grups polítics en la pròxima sessió plenària, s'iniciarà la tramitació burocràtica dels corresponents expedients, per a això, l'Ajuntament comptarà amb l'assessorament i la col·laboració de Juan Bautista Simó, Cronista Oficial de la ciutat .
Les danses tradicionals, fórmules d'expressió i relació que tenen la seua base en el testimoniatge d'una ètnia i l'exponent d'una personalitat, a Peníscola, constitueixen la memòria viva de les tradicions dels antics pobladors del municipi. L'existència documentada de les danses data del segle XVIII, per tant, suposen almenys, una manifestació tradicional i cultural amb més de 300 anys d'història. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola