Notícies

;
22 febrero 2010

Costes confirma a l'alcalde de Peníscola l'encàrrec de l'estudi de la problemàtica dels temporals marítims a la costa nord

La reunió mantinguda, per part de l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, i els representants veïnals de la zona de Voramar, amb el responsable de Costes a Castelló aquesta mateixa setmana sembla haver donat els seus primers fruits.
Avui mateix l'alcalde ha rebut la confirmació, per part de Gil, de l'encàrrec a una consultora especialitzada de l'informe que aclarisca les possibles causes de la problemàtica dels temporals marítims en la costa nord de la ciutat. Cosa que l’alcalde ha interpretat “molt positivament” i per la qual cosa ha assegurat que “el Ministeri ens ha donat la raó”.
La cota dels habitatges més afectats pels temporals, en la zona de Voramar, és inferior a la cota de l'actual Passeig Marítim i aquesta circumstància sumada als repetits temporals marítims fa que la urbanització s'inunde repetidament malgrat els esforços veïnals i de l'administració local.
El 2001 es va inundar la zona per primera vegada i fins avui s'han sumat deu inundacions més. Davant la preocupant situació, els veïns van prendre mesures construint unes comportes que evitaren l'entrada de l'aigua de la mar als habitatges. Per la seua banda, l'Ajuntament, va prendre cartes en l'assumpte construint, a petició dels veïns i previ informe tècnic, un mur corregut enfront de la urbanització amb noves canalitzacions que conduïren l'aigua dels possibles temporals cap a l'estació de bombeig de la urbanització Peñismar.
Aquesta obra per a la contenció de temporals per valor de 150.000€ a càrrec de les arques municipals “no ha acabat amb el problema estructural de Voramar”, explicava el primer edil; les últimes inundacions “han posat de manifest la necessitat d'una intervenció urgent per part del Ministeri, administració responsable de les actuacions en costes” assegurava l'alcalde.
Per tot, “ens mostrem cautes quant als terminis, però satisfets pel pas endavant que dóna el Ministeri en referència a aquest tema” assegurava el primer edil Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola