Notícies

;
19 febrero 2010

Peníscola recupera l'aljub del pla de Pitxells

Després de la celebració del centenari de la constitució de la Comunitat de les Forests d’Irta, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, adquiria el compromís de restaurar i posar en valor l'aljub de principis del segle passat situat en la zona de Pitxells.
“Pel seu valor etnogràfic de mèrit històric i arquitectònic”, en paraules del mateix cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, l'alcalde va plantejar a l'equip de tècnics municipals el projecte i, a través del programa per a la promoció de l'ocupació Emcorp del Servef, s'han iniciat les obres aquesta mateixa setmana.
Durant trenta dies aproximadament, el grup de dos oficials de la construcció i dos peons que conformen l'equip de treball, finalitzaran l'obra de reconstrucció de l'aljub i pavimentaran el perímetre exterior per facilitar-ne la visita.
Aquest aljub, dipòsit subterrani destinat a la recol·lecta i magatzematge d'aigua que data de 1922, es va construir gràcies a la iniciativa de la citada Comunitat de les Forests d’Irta, agrupació de pobladors que es va crear, el 1907, amb l'objectiu d'eixir de la profunda crisi dels primers anys del segle XX.
“Aquesta obra és una nova aposta pel nostre patrimoni” assegurava Martínez, així com la recent reconstrucció de la Creu del Camí de l’Assegador, l’any passat, i les obres de millora de l'Ermita de Sant Antoni, assegurava. Totes accions que “demostren el nostre objectiu d'homenatjar el nostre passat i els nostres avantpassats per seguir fent poble” assegurava. “Un homenatge a la tradició, a la cultura i a les nostres arrels “ valorava.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola