Notícies

;
18 febrero 2010

Peníscola s'adhereix a la xarxa AFIC per tal de dinamitzar el comerç local

Després de finalitzar la tramitació burocràtica necessària per a l'adhesió a la xarxa AFIC, la Regidoria de Comerç ha confeccionat un cronograma d'actuacions per a la promoció i dinamització del sector en la ciutat.
La inclusió en aquesta xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial, afavorirà l'acostament de l'actuació administrativa comercial als seus usuaris, promourà la participació dels comerços en estudis sobre la situació del comerç local i es promourà la generació d'actuacions de promoció que dinamitzen el sector en el municipi.
La primera acció que està estudiant la Regidoria, és la creació d'una marca per al comerç de la ciutat “que siga fàcilment identificable, que aglutine tota l'oferta comercial de la ciutat i que en facilite la promoció” assegurava l'edil de l'àrea, Rafael Suescun.
Aquesta primera acció, es veurà completada amb una sèrie d'actuacions previstes i prescrites per la normativa de la xarxa AFIC. “La millora de la nostra oferta ha de ser paral·lela a la promoció, volem vendre comerç local de qualitat i per a això treballarem tots” assegurava Suescun.
La formació dels comerciants, l'adequació i millora dels comerços, la millora urbanística de les zones comercials, l'adaptació a les tendències del mercat i l'estudi dels competidors, són pautes que marca la xarxa per a millorar.
“Qüestions que anirem posant en pràctica de la mà dels nostres comerciants” explicava l'edil.
A través d'aquesta adhesió, l'Ajuntament i les empreses podran accedir a una sèrie de subvencions que facilitaran l'adopció de mesures correctives i de millora i “afavoriran la promoció i dinamització del nostre comerç” assegurava  el regidor.
El suport tècnic i assessorament de la xarxa serà “també fonamental” per a la Regidoria, ja que l'Ajuntament no tenia aquesta àrea fins a la present legislatura. El treball d'un tècnic de l'àrea i el vincle d'aquesta amb l'administració autonòmica a través de la xarxa AFIC “afermarà el nostre compromís amb el sector en la ciutat i li donarà l'impuls i el finançament necessari per a completar les accions previstes”.
En unes setmanes, el personal tècnic de l'àrea de comerç sol·licitarà les primeres subvencions per a la promoció i la concreció de la campanya de creació d'una marca per al comerç local, “una cosa que creiem fonamental com a punt de partida per articular accions posteriors" valorava.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola