Notícies

;
15 febrero 2010

Ajuntament i veïns s'uneixen per demanar solucions al Ministeri per a Voramar

Després de diverses reunions amb els representants del Ministeri a Castelló sense èxit, alcalde i representants veïnals han decidit anar de la mà per reivindicar solucions “urgents” per al problema de les inundacions en la urbanització Voramar.
La cota dels habitatges afectats és inferior a la cota de l'actual Passeig Marítim i aquesta circumstància sumada als repetits temporals marítims fa que la urbanització s'inunde repetidament malgrat els esforços veïnals i de l'administració local.
El 2001 es va inundar la zona per primera vegada i fins a avui s'han sumat deu inundacions més. Davant la preocupant situació, els veïns van prendre mesures i van construir unes comportes per evitar l'entrada de l'aigua de la mar als habitatges. Per la seua banda, l'Ajuntament, va prendre cartes en l'assumpte i va construir, a petició dels veïns i després d’informe tècnic previ, un mur corregut enfront de la urbanització amb noves canalitzacions que conduïren l'aigua dels possibles temporals cap a l'estació de bombeig de la urbanització Peñismar.
Aquesta obra per a la contenció de temporals per valor de 150.000€ a càrrec de les arques municipals “no ha acabat amb el problema estructural de Voramar”, explicava el primer edil; les últimes inundacions “han posat de manifest la necessitat d'una intervenció urgent per part del Ministeri, administració responsable de les actuacions en costes” assegurava l'alcalde.
Una possible solució, apuntaven fonts de l'Ajuntament i del mateix col·lectiu d'afectats, podria ser la construcció d'espigons com els que hi ha actualment en la costa vinarossenca, d'aqueixa manera s'acabaria amb la dinàmica actual de les marees que provoquen l'entrada d'aigua de forma incontrolada en els habitatges i el passeig marítim de la ciutat. Una actuació que el Ministeri haurà de determinar si és la més apropiada.
Durant la reunió mantinguda avui amb el responsable de Costes, Ignacio Gil, ha reconegut a l’alcalde i als representants veïnals que hi ha un problema a la costa nord i s'ha compromés, segons Martínez, a elaborar un informe sobre les causes i possibles solucions. Gil ha confirmat a la delegació municipal desplaçada a la reunió el trasllat de la informació a la Direcció general de Costes.
“La nostra postura és clara, necessitem una solució definitiva” assegurava l'alcalde, “i no deixarem de donar suport als veïns de la zona, ens necessiten i necessiten una solució integral per al problema” ampliava. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola