Notícies

;
15 febrero 2010

El programa Emcorp acaba les obres a Sant Antoni

Durant quatre mesos, els treballadors contractats a través del programa de foment d'ocupació per a corporacions locals de la Generalitat Valenciana, han portat a terme la restauració dels murs i la coberta de la menuda construcció en pedra situada a l'esplanada anterior a la plaça on es troba l'actual ermita.
El petit edifici, que data del segle XIV, és anterior a l'actual ermita, que data d'un segle després. Així, segons les informacions del cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, aquesta edificació podria ser l'antecessora de l'actual ermita, lloc de refugi per a pastors i inicial lloc de culte al sant.
El programa Emcorp, a través del qual s'ha contractat els quatre treballadors que han desenvolupat aquestes tasques de reconstrucció, té com a objectiu la contractació de treballadors aturats per a la realització d'obres i serveis d'interés general i social. En el cas de la Ciutat a la Mar, “està clar l'interés de l'administració local per vetllar per la cura i preservació del patrimoni arquitectònic i cultural, per això, les tasques a les quals s'ha destinat el nou equip de treball han estat la restauració de l'entorn de l'Ermita, un lloc molt volgut i estimat per tots els peniscolans” assegurava el primer edil, Andrés Martínez, que ha supervisat la finalització de l'obra.
A més, l'equip de treball, s'ha destinat també a la restauració de l'aljub situat en el camí de pujada a l'ermita.
L'Ajuntament destina cada any part del seu pressupost en obres i serveis a la restauració, reconstrucció i dotació de serveis en la zona de l’ermita de Sant Antoni, per tal de donar resposta “a la necessitat de tenir cura i vetllar per la millora d'un entorn emblemàtic, com la nostra ermita” valorava Martínez.
El president de l’associació Pro-Restauració de l'Ermita de Sant Antoni, Eliseo Castell, ha estat present avui durant la visita de l’acabament de l'obra i ha recordat també “la importància que l'administració destine recursos amb la finalitat de preservar aquest patrimoni” cosa davant la qual es mostra “molt satisfet, ja que cap altre alcalde s'havia pres tan de debò aquesta tasca” assegurava.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola