Notícies

;
29 enero 2010

L'obra de recuperació i posada en valor de la zona est de la Marjal rep el vistiplau de la Conselleria de Medi Ambient

La Conselleria de Medi Ambient ja ha remés l’informe favorable a l’Ajuntament per al desenvolupament del projecte d’adequació de la Marjal de Peníscola. Açò succeïa ahir mateix, “a prou penes unes setmanes després de la visita a la zona per part del director territorial de Medi Ambient, Jorge Traver, que tenia per objectiu valorar la idoneïtat del projecte que l’Ajuntament pretén dur a terme a la Marjal” explicava l’alcalde, Andrés Martínez.
La “rapidesa amb què la Conselleria ha resolt l’informe és fonamental per al futur desenvolupament del projecte” assegurava el primer edil, qui ha volgut deixar molt clar “l’esforç tant de l’edil de Medi Ambient en el consistori, Agustín Fresquet, com el dels tècnics i responsables de l’àrea en l’administració autonòmica”.
Amb l’objectiu de comunicar el nucli urbà amb la zona humida, la proposta municipal se centra en la regeneració i condicionament de la zona de la Marjal compresa entre l’antic camí de l’Assegador i l’avinguda de Pigmalión. 
La neteja de la vegetació, la regeneració i plantació d’arbres i la col·locació de passarel·les de fusta amb miradors des d’on contemplar aquest paisatge natural protegit, són les actuacions previstes.
Aquest projecte “que presentem al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local” segons comunicava el primer edil, necessitava el dit informe preceptiu de la Conselleria per tractar-se d’un paratge protegit, per la qual cosa, “comptar amb l’aprovació de la Conselleria que és qui té les competències de Medi Ambient, era absolutament necessari per a l’avanç de la proposta”.
Després de “les bones notícies” els serveis tècnics municipals incorporaran el projecte a les accions previstes per ser finançades pel Fons Estatal, juntament amb dos nous projectes: la millora de l’eficiència energètica de la urbanització Font Nova i el subministrament i instal·lació d’una xarxa de comunicacions sense fil per a la ciutat. A més, es preveu cobrir el finançament de diferents projectes socials ja previstos en el pressupost d’aquesta anualitat, que, segons Martínez, “és el pressupost més social de la història de l’Ajuntament de Peníscola”.
Amb tot, el muntatge total al qual pugen les diferents actuacions, és de 817.000 €, repartits de la següent forma: 477.855 € en el projecte de recuperació, repoblació i posada en valor del front est de la Marjal de Peníscola; 96.510 € en l’acció que s’emprendrà a la urbanització Font Nova i 83.885€ en la nova xarxa de comunicacions sense fil per al municipi.
La resta, que suposa al voltant del 20% del total, anirà destinat al finançament de projectes de la Regidoria de Benestar Social.



El projecte que centra la inversió del fons estatal, l’actuació a la Marjal, pretén, “respectant la consideració especial de la zona protegida, millorar-ne l’entorn i posar-la en valor com a recurs turístic i nova via de comunicació entre la zona de l’escola de primària i el centre del poble” explicava Martínez.

L’actuació continuaria la realitzada el passat any 2005 per par de la Conselleria que, juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va dur a terme la regeneració de la zona nord de la Marjal.
Aquest “circuit ambiental suposarà un canvi substancial en l’estètica de la zona humida, la seua obertura a la ciutadania i la integració de l’espai dins de la vida del municipi” assegurava l’alcalde qui, a més, ha ressaltat “la importància d’obrir una via de comunicació entre la zona del col·legi, el poliesportiu i la ubicació de la futura piscina municipal, amb el centre”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola