Notícies

;
20 enero 2010

Peníscola i Benicarló aconsegueixen el Pla de Competitivitat

Els municipis castellonencs de Benicarló i Peníscola han aconseguit l'aprovació del Pla de Competitivitat en Destinació per a aquest any 2010, amb una dotació de 2.300.000€.

Així ho ha manifestat la consellera de Turisme després de la Conferència Sectorial de Turisme, trobada que ha tingut lloc a Madrid, en el marc de Fitur 2010.

S'ha de destacar que la Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes que menys diners rep, juntament amb Canàries, Castella i Lleó i Galícia, i que les més beneficiades són Andalusia, Astúries i Balears, que superen els 3 milions d'euros.

Belén Juste ha assenyalat que el procés per a l'aprovació d'aquests plans ha sigut llarg i complex. Per aquest motiu, després de les successives reunions, les comunitats autònomes han acceptat la proposta del Ministeri d'Indústria i Turisme, encara que no coincidira qmb les necessitats inicialment proposades.

La consellera ha comentat que des del Ministeri li han traslladat que per a la pròxima edició el procés d'aprovació dels plans tindrà una major planificació i els consellers podran conéixer amb anterioritat els resultats de la valoració de les candidatures, per tal d’aconseguir una major coordinació.

Juste també ha volgut destacar que, aquests plans són “eines essencials per a dinamitzar el turisme de les nostres destinacions, per la qual cosa una minva en la inversió afecta al seu desenvolupament”

Para Juste, “Benicarló i Peníscola s'han convertit en alguns de les principals destinacions del litoral de Castelló, que compta amb uns recursos privilegiats, tant esportius com de sol i platja, gastronòmics i  culturals que els han convertit en un dels llocs preferits per al turisme vacacional en l'àmbit nacional i internacional”.

Així mateix Belen Juste ha manifestat que aquests plans de Competitivitat en Destinació són “eines essencials per a dinamitzar el turisme de les nostres destinacions i equilibrar el pes turístic dels municipis que suposen un atractiu per al visitant, i l'estació nàutica del qual és un referent en nostra Comunitat”.

Els Plans de Competitivitat en Destinació, anteriorment anomenats Plans de Dinamització Turística, estan dirigits a destinacions que es troben en fase de desenvolupament turístic que volen assegurar un creixement sostenible, competitiu i solvent. La particularitat d'aquests nous plans és que estan adreçats a potenciar un producte turístic específic, finançats per tres parts iguals, d'una banda Turespaña, per una altra, la mateixa Comunitat Autònoma i finalment, el municipi implicat. Enguany, tal i com ha apuntat Juste, s'ha considerat el gran potencial d'aquests dos municipis en turisme esportiu internacional.

Així mateix, mitjançant aquests plans es pretén la posada en valor dels recursos turístics, la creació de nous productes, així com la sensibilització i la implicació de la població i els agents locals en un turisme de qualitat.


 
  Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola