Notícies

;
24 diciembre 2009

L'Ajuntament en ple aprova els pressupostos per a 2010

Amb l'única negativa del grup Canvi i Progrés, els pressupostos de l'Ajuntament per a la pròxima anualitat "superen el tràmit plenari amb una amplíssima majoria, ja que onze dels tretze edils han votat la seua conformitat amb el pressupost presentat per l'equip de govern" manifestava l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, en acabar la sessió.

Amb un total de  15.137.225,27€, l'edil d'Hisenda, Jesús Ayza, ha valorat els pressupostos de l'any que ve "els millors pressupostos possibles" ja que, segons manifestava "contemplen una contenció rigorosa de la despesa corrent, es manté la congelació dels salaris dels càrrecs publics i es destina el 15% del pressupost a actuacions de protecció i promoció socials".

Amb xifres molt similars a les de l'any 2009, aquest pressupost presenta una reducció pràcticament inapreciable pel que fa a l'any anterior, "cosa que està sent francament difícil per a altres municipis i altres administracions, com la central, que està reduint els seus pressupostos i les transferències a ajuntaments de forma molt considerable" valorava el primer edil.

Quant a inversions, la continuació de la urbanització de la zona suburbana, en la seua última fase, concretada al carrer  Ullal de l'Estany i l'eliminació de barreres arquitectòniques, centren el pressupost inversor del pròxim 2010 amb un muntant que puja a 1.342.000€.

A més, s'ha creat una partida per a subvencionar la rehabilitació de cases en el nucli antic i una altra partida per a activar una línia de bus urbà per als escolars. En definitiva, tal i com valorava el mateix alcalde, "un pressupost de consens, que ha integrat propostes de l'oposició amb la finalitat de fer el millor pressupost per als ciutadans i ciutadanes de Peníscola".

Aquest consens al qual apel·lava Martínez "demostra la nostra capacitat de diàleg i la responsabilitat de govern i oposició per a consensuar postures en els temes d'importància per al futur del municipi" assegurava l'alcalde.

D'altra banda, ha valorat l'actitud de l'únic grup municipal que ha mostrat la seua negativa als pressupostos com a "irresponsable, mentre la responsabilitat requeia en la resta de partits que hem sabut entendre la importància de dir sí a les polítiques socials, sí a la renovació d'infraestructures i sí a Peníscola" afirmava.

Després de l'aprovació en la sessió plenària celebrada a dia 24 de desembre, un nou pressupost de l'Ajuntament s'ha aprovat abans de l'acabament de l'any, "un esforç que cal no oblidar i que, de nou, es deu a l'edil delegat de l'àrea a qui agraïsc la seua dedicació i perserverància en aquesta comesa", concloïa Martínez.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola