Notícies

;
04 diciembre 2009

L'alcalde de Peníscola es reuneix amb els portaveus dels grups municipals per tractar la futura reunió a Subdelegació de Govern sobre el Centre d'Estudis

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, s'ha reunit amb els portaveus dels diferents grups municipals “per tal de marcar les línies reivindicatives” a presentar en la reunió que el pròxim dia 10 de desembre es mantindrà amb el subdelegat de Govern a Castelló.

En aquesta reunió a Subdelegació, es tractarà la problemàtica del Centre d'Estudis en el municipi, propietat del Ministeri d'Administracions Públiques, “per això i sense ànim de fer un ús partidista d'aquesta qüestió, era important consensuar postures i anar tots plegats a sol·licitar una cosa justa per al poble” assegurava Martínez.

La reunió de l'alcalde amb la resta de portaveus és “fruit de l'acord plenari que, per unanimitat, es va prendre el 26 de març de 2009”, recordava Martínez, que ampliava aquesta informació confirmant “que hem arribat a l'acord”.

En primer lloc, se sol·licitarà “cercar una eixida digna per al funcionariat destinat en el Centre d'Estudis”. El Centre, a dia d'avui, està clausurat i el personal que hi ocupa plaça “es troba en una situació poc clara que cal solucionar” explicava Martínez.

En segon lloc, s'ha consensuat traçar  un pla de funcionalitat del Centre d'Estudis que permeta obrir a tots els públics aquest recinte en les seues distintes vessants; mitjançant una autorització d'ús o un conveni de gestió “amb el qual tots els ciutadans de Peníscola  puguen gaudir d'unes instal·lacions dotacionals, administratives, culturals i recreatives que avui no tenen cap ús” manifestava.

El tercer punt de trobada s'ha definit amb la reivindicació dels terrenys del Centre d'Estudis per a iniciar un ambiciós projecte de reconfiguració dels espais dotacionals i de serveis d'aquest entorn estratègic.  Tot això “haurà de resoldre els problemes d'aparcament i descongestionar els espais urbans  per a millorar el flux de vianants entre les platges situades als costats de l'istme i, al mateix temps, plantejar respostes als objectius marcats per l'administració central” assegurava l'alcalde.

Finalment, els diferents portaveus han posat sobre la taula la necessitat de disposar d'un espai d'atenció al públic per part de tots els regidors de l'Ajuntament. L'alcalde ha arreplegat la petició i l'ha sumada a les anteriors per sol·licitar l'ús dels espais del centre.

Martínez ha reiterat, després de la reunió, la importància de la “unió entre les diferents forces polítiques per a la consecució del centre d'estudis per al poble”, cosa que l'equip de govern reclamava des de feia ja molt de temps i que, finalment, “hem aconseguit”, assegurava.

L'alcalde ha concretat, també, la seua  “voluntat d'anar a per totes”, plantejant les peticions acordades al subdelegat del govern en la província i ha advertit “que hi serem insistents”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola