Notícies

;
24 noviembre 2009

Els propietaris d'immobles en el nucli antic ja poden autoritzar el canvi de la seua antena

Des d'aquesta setmana, els propietaris d'immobles en el nucli antic de Peníscola poden autoritzar el canvi de les antigues antenes per les noves que pretén col·locar l'Ajuntament  amb el finançament del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva de la Comunitat Valenciana.
Amb una inversió de 240.371,82€,  “volem eliminar la mar de ferralla que remata els edificis d'aquest entorn singular i l’enlletgeix” assegurava l'edil de l'àrea, Romualdo Forner.
A través d'un Ban, l'Ajuntament ha sol·licitat als veïns interessats en el canvi de l'antena l'autorització pertinent per a entrar en la seua propietat a substituir l'antiga instal·lació per la nova antena.
El tràmit a seguir és senzill, únicament hauran de presentar l'escrit emplenat en el departament d'Urbanisme i presentar-se en l'immoble en el moment de la instal·lació per a donar accés a l'equip tècnic corresponent.
L'actuació està licitada i podria adjudicar-se durant l'inici del pròxim any, per tant, “volem avançar treball sol·licitant als veïns la seua col·laboració per a iniciar les obres de substitució de les antenes com més prompte millor” declarava Forner.
Les noves antenes tenen una grandària similar a una caixa de sabates i són de color blanc, “per a facilitar la integració en l'entorn”. Aquestes substituiran les habituals de les teulades de les cases de la ciutadella, tant les individuals com les col·lectives, ja que un únic receptor servirà per a tota la comunitat de veïns d'un immoble.
Amb l'objectiu de garantir la consecució de l'objectiu d'aquesta acció, que és eliminar les actuals antenes d'aquest entorn historicoartístic, l'Ajuntament s'està plantejant la redacció d'una ordenança municipal que obligue els veïns a substituir les antenes, per la qual cosa aquells que no vulguen beneficiar-se de la iniciativa municipal, hauran d'escometre el canvi de forma privada. “Per tot, és important que tots els veïns autoritzen el canvi al més prompte possible, així no hauran d'assumir cap tipus de cost” explicava l'edil. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola