Notícies

;
04 noviembre 2009

El nou port esportiu més a prop

El conseller d'Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha presentat avui el projecte del nou port esportiu de Peníscola i ha assegurat que serà "un port diferent als ja existents, molt atractiu i a més serà fonamental per a impulsar el turisme en la província de Castelló".

Mario Flores ha declarat que aquest nou port "és una infraestructura vital per a la província de Castelló i per a la Comunitat, que desestacionalitzarà el turisme i propiciarà l'arribada de turistes tot l'any, amb la qual cosa es donarà una major projecció a la ciutat de Peníscola".

Així mateix ha descrit aquest projecte com "l'actuació més ambiciosa en oferta nàutica que la Generalitat té en marxa en l'actualitat", amb un pressupost global de licitació estimat en 69.420.000 euros

El conseller ha remarcat "la gran aposta que des de la Generalitat s'està realitzant per a potenciar els ports esportius ja que són un dels nostres actius". Així mateix, ha afirmat que en els últims anys l'oferta nàutica esportiva ha experimentat un notable increment, "situant la Comunitat Valenciana com a la segona autonomia de tot Espanya quant a oferta d'amarradors, amb un 14% del total".

Flores ha anunciat que la Generalitat té prevista una sèrie d'actuacions que permetran ampliar l'oferta actual per tal d’atendre la demanda nàutica a mitjà termini. En aquest sentit, ha comentat que Castelló compta en l'actualitat amb uns 3.050 amarradors, però ha anunciat que "d'ací al final de la legislatura s’engegaran en la província 2.000 noves places d'amarrador, de les quals 800 correspondran al nou port esportiu de Peníscola".

El titular d'Infraestructures ha explicat que el nou port és l'únic dins del pla d'actuació que no consisteix en una ampliació, sinó que és un projecte de creació d'un port totalment nou, situat al sud del ja existent.

Característiques del projecte

El port esportiu de Peníscola comptarà amb dues dàrsenes que es preveu que donen cabuda a 762 embarcacions de 8 fins a 60 metres d'eslora. La distància entre el morro del dic del port existent i arrencada del dic del nou port és d'aproximadament 500 metres.

La dàrsena es dividirà en dues subdàrsenes per un moll principal. La dàrsena interior està prevista per a l'amarrador d'embarcacions de 8 a 12 metres d'eslora. Pel que fa a l'exterior, es preveu l'amarrador d'embarcacions de fins a 60 metres d'eslora.

Les majors eslores, de 20 a 60 metres, es disposaran en el moll adossat al dic d'abric i la resta d'amarradors es disposaran al llarg dels molls de pilons que arranquen del moll principal.

A aquests amarradors cal sumar les 64 embarcacions que s'emmagatzemaran en marina seca, pel que la capacitat total de la instal·lació serà de 826 embarcacions per a les eslores previstes.

El port també contarà amb 13,3 Ha de superfície de terra en les quals es preveu el desenvolupament d'activitats associades a l'oci i al turisme nauticoesportiu.

La resta del port esportiu es distribuirà de la següent manera: moll adossat al dic de recer (9.706 m2 ), moll principal (18.419 m2, ) esplanada ludicocomercial (48.464 m2),esplanada de ribera (18.315 m2) i esplanada de l'edifici social (2.964 m2). La resta de zona terrestre (34.708m2), fins als 132.576 m2, correspon a les obres de recer i espais lliures. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola