Notícies

;
31 octubre 2009

El nou Centre Sociocultural, referent de modernitat

A poques setmanes d'acabar una de les obres centrals de la inversió del pressupost anual de l'Ajuntament, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, ha volgut visitar, de cap nou l'obra per a poder comprovar-ne l'estat de primera mà.

“Les parets i el sòl de les diferents plantes ja estan acabats i faltarà per acabar amb les rematades com els rodapeus, les baranes de les escales o la rematada de la marqueteria” explicava l'alcalde.
Acompanyat per l'arquitecte municipal i cap d'obra, Martínez ha pogut realitzar totes les consultes i assegurar-se de la total accessibilitat de l'edifici i l'ús dels materials més innovadors. De fet, el tècnic municipal ha posat l'accent en aquesta faceta de la nova construcció, “ja que els materials, l'orientació i la col·locació dels grans finestrons facilitaran la reducció de l'ús de la climatització i de la il·luminació artificial en l'edifici, amb el consegüent estalvi energètic”.
Amb tot, en paraules del mateix alcalde, “és un edifici emblemàtic que uneix disseny innovador, els materials més nous, estètica cuidada i una estructura estudiada per als usos i finalitats d'aquest nou centre.
   
L'edifici
L'edifici, que compta amb planta baixa, tres plantes i àtic, tal com regula l'ordenança en la zona, albergarà diferents estances: en la planta baixa i primera planta es trobaran la cafeteria i l'espai diàfan necessari per a les celebracions populars; en la segona planta es trobarà el saló noble on se celebraran les sessions plenàries de l'Ajuntament; en la tercera planta es trobarà l'espai o zona d'estudi de la biblioteca municipal i en l'àtic les associacions i entitats locals gaudiran de diferents espais de reunió.
Tot això en 2.500m2 en quatre alçades que sumen uns dinou metres d'alçària de façana, aproximadament.
    
L'Ullal, nou centre
La integració del nou edifici en la zona de l'Ullal ha estat una de les premisses de partida dels tècnics del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament, “aquesta zona que ja compta amb edificis emblemàtics, com el Palau de Congressos de la ciutat, necessitava que el nou sociocultural estiguera integrat en l'entorn i respectara la bellesa i singularitat de l'Ullal” explicava l'arquitecte, Ramón Mallasén. Per això els colors i materials que dominen l'estètica de l'edifici estan dins de la gamma cromàtica de l'aigua i les zones verdes del riu.
A més, apuntava el tècnic, contribueix a la valorització de la zona convertint-la en “la milla d'or peniscolana”.

Durant la visita, l'alcalde i els tinents d'alcalde en el consitori, han estat acompanyats pel vicepresident de la Diputació de Castelló, Miguel Ángel Mulet, qui ha pogut constatar la necessitat de prorrogar el període d'execució de l'obra parcialment finançada per l'organisme provincial.
“L'obra, que s'iniciava la primavera passada, s'ha executat en temps rècord però tot i això seran necessàries algunes setmanes més per a la seua completa finalització” explicava el primer edil qui comunicava l'acceptació de la pròrroga del temps d'execució per part de la Diputació, que col·laborarà en el finançament del total del projecte amb 315.000 €. La totalitat del cost de l'obra, que puja a més de dos milions d'euros és un dels projectes més ambiciosos del present pressupost i constitueix, “sens dubte, una de les obres més importants de la legislatura finançada per l'Ajuntament amb el suport de la Diputació” valorava Martínez.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola