Notícies

;
26 octubre 2009

Noves actuacions a l'Ermita de Sant Antoni

El programa de foment d'ocupació per a corporacions locals, a Peníscola, ha facilitat la inserció laboral de quatre persones més “amb càrregues familiars que travessen un situació socioeconòmica excepcionalment roïna”, així ho comunicava l'agent d'ocupació i desenvolupament local del municipi, Belén Miguel, responsable de la sol·licitud i gestió d'aquestes ajudes provinents de fons de la Generalitat Valenciana juntament amb Fons Social Europeu.
Quatre homes que, des d'avui i durant quatre mesos desenvoluparan, en l'entorn de l'ermita de Sant Antoni, tasques relacionades amb la restauració i conservació del patrimoni.
Concretament, estan ja portant a terme la neteja i desbrossament de l'edifici situat sota l'actual ermita per a, posteriorment, restaurar els murs de pedra i la coberta. A més, l'equip de treball procedirà a la restauració de l'aljub situat en el camí de pujada a l'ermita.
El petit edifici, que data del segle XIV, és anterior a l'actual ermita, que data d'un segle després. Així, segons les informacions del cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, aquesta edificació podria ser l'antecessora de l'actual ermita, lloc de refugi per a pastors i inicial lloc de culte al sant.
El programa Emcorp, a través del qual s'han contractat els quatre treballadors que desenvoluparan aquestes tasques de reconstrucció, té com a objectiu la contractació de treballadors aturats per a la realització d'obres i serveis d'interés general i social. En el cas de la Ciutat a la Mar, “està clar l'interés de l'administració local de vetlar per la cura i la preservació del patrimoni arquitectònic i cultural, per això, les tasques a les quals s'està destinant el nou equip de treball són per a la restauració de l'entorn de l'ermita, un lloc molt volgut i estimat per tots els peniscolans” assegurava el primer edil, Andrés Martínez, qui ha supervisat l'inici de l'obra.
Les tasques que es realitzaran s'efectuen sota supervisió dels tècnics responsables de les àrees respectives, “per la qual cosa l'efectivitat i la utilitat del servei estan garantides” assegurava l'edil de Medi Ambient en el consistori, Agustín Fresquet.
L'Ajuntament destina, any rere any, part del seu pressupost en obres i serveis a la restauració, reconstrucció i dotació de serveis en la zona de l’ermita de Sant Antoni, donant resposta “a la necessitat de tenir cura i vetlar per la millora d'un entorn emblemàtic, com la nostra ermita” valorava Martínez.
El president de l’Associació Pro-Restauració de l'Ermita de Sant Antoni, Eliseo Castell, ha estat present avui en l'inici de la nova obra i ha recordat també “la importància que l'administració destine recursos amb la finalitat de preservar aquest patrimoni” cosa davant la qual es mostra “satisfet, tant per la inversió continuada de l'administració local, com per part de l'administració autonòmica” ja que part del finançament que arribarà al municipi a través de Pla Confiança, es destinarà a rehabilitar el sostre de l'ermita.
L'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local de Peníscola ha exercit d'intermediària en la consecució de diverses subvencions que fomenten la inserció laboral en els col·lectius més desfavorits, tant el programa Pamer com l’Encorp “són dos exemples de la tasca que les diferents administracions, coordinadament, estan portant a terme amb èxit en aquest àmbit” assegurava l'alcalde. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola