Notícies

;
23 octubre 2009

Primeres passes per a l'Associació d'Amics del Papa Luna

Inscrita dins de la programació de la Setmana Cultural de la Parròquia de Santa Maria, se celebrava ahir la primera reunió per als interessats a formar part del projecte d’Associació d’Amics del Papa Luna. A l’acte van assistir una cinquantena de veïns i veïnes de Peníscola interessats en el projecte i en la possibilitat de formar part d’aquesta iniciativa.

La reunió va ser conduïda pel rector de la ciutat, mossén Manel Doménech, el cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó i l’alcalde, Andrés Martínez.

Segons les paraules de Simó, “la iniciativa sorgeix de la imperiosa necessitat de valorar aquesta figura històrica tan arrelada en el poble, en el seu passat i en el seu present”, amb una comesa clara, ja que es planteja com a repte i objectiu principal “restablir la dignitat d’aquest personatge històric” tal i com assegurava el primer edil.

Amb l’excomunió del pontífex, l’associació pretendrà la derogació de la sentència de 1417 que catalogava el Papa de Peníscola com una rama seca i podrida i fill del diable, cosa que la sensibilitat dels estudiosos i seguidors de Pedro de Luna consideren “inacceptable” tal i com explicava el cronista de la ciutat.

La consecució d’aquest objectiu principal anirà acompanyada de moltes altres premisses i voluntats, com la de divulgar la figura del pontífex, el seu patrimoni cultural i canònic, a més de l’organització de diversitat d’esdeveniments i publicacions amb aquesta finalitat. “Però no serà senzill, diferents instàncies de la jerarquia eclesiàstica hauran de ser consultades per a la derogació d’aquesta sentència que va emetre el Vaticà en el segle XV, però estic segur que tant els membres de l’associació com les institucions que li donarem suport, aconseguirem el nostre objectiu, encara que això signifique haver de tocar les portes del Vaticà, perquè és de justícia i així ho hem de defensar” valorava Andrés Martínez, qui confirmava en aquesta primera reunió que l’Ajuntament donarà suport a la iniciativa i cercarà els suports necessaris en la resta d’administracions públiques.


Primeres passes
Després de la primera presa de contacte, aquesta mateixa setmana es planteja la creació d’un grup de treball per a la constitució de la documentació i el tràmit legal de constitució de l’associació per a la posterior captació de socis fundadors.

La presentació de l’entitat constituïda, tal i com va referir Simó en la seua compareixença, podria dur-se a terme el pròxim dia 23 de maig, aniversari de la mort del controvertit pontífex.

L’associació, d’acord amb el que es va comentar ahir, tindrà vocació de reconvertir-se en fundació en el futur, “ja que el tràmit de constitució és més dificultós i pensem anar-hi a poc a poc i amb bona lletra” assegurava Simó. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola