Notícies

;
23 octubre 2009

Junta Rectora del Parc Natural de la Serra d'Irta

La Conselleria de Medi Ambient ha iniciat, en col·laboració amb la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO) un estudi sobre els efectes del canvi climàtic en les aus del Parc Natural de la Serra d'Irta, segons ha anunciat avui el director del parc, Constantino Simó, durant la celebració de la Junta Rectora.

Per a realitzar l'estudi, el personal tècnic del parc i de la SEO han escollit unes deu aus presents en la Serra d'Irta, que es caracteritzen per ser bones indicadores de l'impacte del canvi climàtic. Es tracta de l’abellerol europeu, el puput, l’oca comuna, el xot, l'oroneta cuablanca, la fàlcia, la guatla, el cucut i l'oreneta.

Sobre aquestes aus, que són fàcilment observables, es realitzarà un seguiment des del Centre d'Interpretació del parc, bé en la zona del jardí, bé en els camps de cultiu dels voltants.

Alliberament de tortugues

Constantino Simó ha informat que la Conselleria de Medi ambient ha realitzat enguany tres soltes de tortugues en el Parc Natural de la Serra d'Irta, que ha suposat l'alliberament de cent exemplars al mitjà marí. Aquestes soltes s'insereixen en el Programa de Recuperació de la Tortuga Mediterrània impulsat per Medi Ambient.

"L'objectiu del projecte, ha explicat el director del parc natural, és assolir una població estable de tortuga a Irta, quan la colònia arribe als 500 exemplars aproximadament, un horitzó proper tenint en compte que ja s'ha constatat la seua reproducció natural en el parc diversos anys consecutius".

Campanya per a escolars

Un altre dels aspectes destacats per Constantino Simó és l'inici de la campanya d'educació ambiental 2009-2010 per a escolars en la Serra d'Irta, que la Conselleria de Medi Ambient dirigeix enguany a 11 col·legis de la província de Castelló. En aquests cursos han participat fins al moment 30.000 escolars d'infantil i primària de la província.

Seguiment de papallones

La Conselleria de Medi Ambient està realitzant un Projecte de seguiment de papallones diürnes en el Parc Natural de la Serra d'Irta. L'objectiu d'aquesta iniciativa és conèixer amb precisió els canvis en l'abundància de papallones a partir de dos censos setmanals al llarg de trams fixos. Els primers censos realitzats el 2009 han detectat un augment de les poblacions.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola