Notícies

;
18 agosto 2009

Peníscola aposta pel turisme accessible

El motor turístic de la província de Castelló, en plena temporada alta, ja prepara les estratègies per a l'any que ve. El Patronat Municipal de Turisme està tancant ja el calendari d'assistència a fires i valorant la possibilitat de captar nous segments de mercat.
 “Peníscola compleix amb tots els requisits per satisfer a segments identificables que ara per ara no estem treballant com a prioritaris” explicava Rafael Suescun, president del Patronat Municipal.
Concretament el col·lectiu de persones amb discapacitat, són els possibles futurs turistes que estan en el punt de mira del Patronat. Aquest públic en les seues estades vacacionals dedica el temps a l'oci, esbarjo, el descans, i sobretot, la platja, s'allotja en hotels de quatre i cinc estrelles i, freqüentment, en temporada baixa. “Aquestes característiques fan que la nostra oferta com a municipi turístic siga especialment atractiva per a aquest segment, per això destinarem part dels nostres esforços a potenciar el turisme accessible” assegurava.
Entre les previsions del patronat està la possibilitat de crear suports de comunicació adaptats, tant on-line com of-line; organitzar rutes i visites guiades adaptades; completar un inventari de recursos accessibles, i realitzar un estudi de viabilitat sobre l'accessibilitat del nucli antic.
A més, “Peníscola aposta pel turisme nàutic, i en aqueixa línia, promourem la implantació d'empreses dedicades a activitats nàutiques adaptades” explicava Suescun.
El turisme accessible engloba totes aquelles activitats i oferta relacionada amb la discapacitat, però també fa referència al turisme de tercera edat, visitants de mobilitat reduïda i als carrets de bebé, “ per la qual cosa invertir en l'estudi de necessitats del nostre municipi per a promoure el turisme accessible, és fonamental si volem ser competitius” assegurava l'edil.
Actualment Peníscola compta amb una infraestructura hotelera que compleix amb la legalitat vigent en matèria d'accessibilitat, les noves construccions, equipaments i infraestructures també segueixen aqueixos criteris i quant a activitats, la platja Nord del municipi forma part de la xarxa de punts de platja accessibles de la Comunitat Valenciana. Aquest servei disposa de cadires i crosses amfíbies, cabines de vestidors i WC, zona d'ombra, boies, passarel·les d'accés a la mar, renta peus i “tot el necessari perquè les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguen gaudir d'un bon bany”.
En aquesta línia treballarà el Patronat Municipal que, durant els pròxims mesos, concretarà les inversions en aquesta direcció. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola