Notícies

;
14 agosto 2009

Banys "de nota"

La Regidoria de Platges ha rebut la confirmació de la renovació dels guardons que atorga AENOR per a totes les seues platges. Un total de 32 certificacions que garanteixen la gestió de qualitat i mediambiental en les platges i cales del municipi.
Les auditories es realitzaven durant la segona setmana del mes de juliol i, després dels estudis i analítiques pertinents, Peníscola rebrà el pròxim any novament les ISO 9001 i 14001 per a la Platja Nord, Platja Sud i les 15 cales naturals que estan catalogades en el Parc Natural de la Serra d Irta.
A més, durant el mateix període, l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya, ha renovat per al pròxim 2010 la Q de Qualitat per a la platja més extensa de la localitat, la Platja Nord, amb una longitud superior als cinc quilòmetres.
Les analítiques que realitza la Conselleria de Medi ambient, dins del programa de Control i Vigilància de la Qualitat de les Platges de la Comunitat, des de fa mesos, segueixen catalogant la qualitat de l'aigua de les platges peniscolanes com a “excel·lent” i la Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Peníscola, “en el seu afany per conèixer i millorar un dels majors atractius turístics del municipi, ha encarregat estudis complementaris sobre la qualitat de les aigües de bany” explicava Agustín Fresquet, edil de Platges i Medi Ambient en el consistori.
Si els informes que remet la Conselleria analitzen setmanalment analítiques de paràmetres orgànics de l'aigua i realitzen un control visual del seu aspecte i manteniment de la zona  de bany, l'Ajuntament, en aquesta ocasió, ha encarregat a un laboratori autoritzat per la Conselleria, unes analítiques de paràmetres fisicoquímics, entre els quals es troba, per exemple, l'hexaclorobenzé, un component tòxic que és inexistent en les aigües de Peníscola tal i com contempla l'analítica sol·licitada.
“Les anàlisis demostren que la qualitat de les nostres aigües per al bany és immillorable” assegurava Fresquet, “dades recents que redunden en els resultats de cadascuna de les auditories i analítiques que es realitzen i que conclouen, una vegada i una altra que Peníscola gaudeix d'aigües per al bany de nota”.

Els banyistes disposen de la informació sobre els resultats de les anàlisis i sobre la qualitat de les aigües en els panells informatius situats en les diferents platges, a més de trobar-la en els punts d'informació turística del municipi. En les tourist info, a més, els visitants i turistes, disposen de fullets informatius sobre els serveis que ofereixen les diferents platges i campanyes de sensibilització per a mantenir-ne la neteja i estat de conservació.
Els usuaris, per la seua banda, en les últimes enquestes realitzades per la Regidoria en el mes de juliol, han valorat la neteja de l'aigua amb  4,5 punts sobre 5 “, una dada que reflecteix que els usuaris valoren molt positivament la neteja i l'estat de l'aigua, fonamental perquè hi seguisquen fidels” assegurava l'edil.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola