Notícies

;
13 agosto 2009

Salvamento Marítimo se entrena en Peñíscola

En el mes de major concurrència de banyistes en el municipi costaner, la Platja Nord de Peníscola ha acollit les pràctiques de rescat de l'equip de salvament marítim en la província. Un helicòpter del servei de salvament de València, una embarcació de pesca, 2 llanxes pneumàtiques, una llanxa motora  i 15  persones han participat en aquest simulacre que ha captat l'atenció dels milers de banyistes de la platja principal de la localitat.
L'exercici s'iniciava a primeres hores del matí amb la col·locació de l'embarcació de pesca en un lloc estratègic “on l'orografia i els corrents fan que el pilot de l'helicòpter puga practicar l'accés a llocs amb certa complicació, com la platja propera al tòmbol, ja que el castell i el nucli antic posen a prova la seua perícia” explicava Antonio Albiol, responsable de Saepla.
Després de la ubicació de l'embarcació a socórrer, l'helicòpter es disposava a sobrevolar la zona perquè, a continuació, els integrants de l'equip de rescat es lliscaren amb cordes per a socórrer els figurantes que esperaven a l'aigua.
Després de l'arribada a l'objectiu, les víctimes es col·locaven en les lliteres flotants per a procedir a la seua evacuació via aèria, “les imatges eren espectaculars perquè veies com els cossos se suspenien des de l'helicòpter, lligats a una corda amb la llitera, i anaven pujant a poc a poc” explicava un dels banyistes que observava atònit l'espectacular rescat.
Fins a quatre ocasions es van poder evacuar els figurantes que esperaven el rescat en l'aigua, “una pràctica que concentra diferents exercicis necessaris perquè els equips estiguen entrenats davant qualsevol emergència” assegurava Albiol. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola