Notícies

;
03 agosto 2009

Prop de 200.000 persones acudeixen al Piromusical

L'espectacle piromusical que obri la programació del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola va despertar l'interés massiu del públic de Peníscola i voltants en la nit del dissabte dia 1. Prop de 200.000 persones es van transportar a l'època del Barroc gràcies a la música de Haendel i els focs d'artifici preparats per a l'ocasió per la Pirotècnia Tomás de Benicarló.

Per terra –des dels més de cinc quilòmetres de platja que separen Peníscola de Benicarló i des de les balconades d'hotels i habitatges– i per mar –des de diferents embarcacions– el públic va gaudir del que per a molts va ser el millor piromusical del Festival de Música Antiga i Barroca, per la seua elegància i bellesa, la perfecta sincronització de tots els seus elements i l'originalitat dels efectes creats per la Pirotècnia Tomás.

La peça triada va ser la Música per als reials focs artificials que va compondre Haendel 250 anys arrere per encàrrec del rei Jorge II d'Anglaterra amb la finalitat de celebrar la fi de la guerra de successió austríaca i distraure al poble de les penúries del moment.
En un marc molt distint però amb tota la força de l'obra del prolífic geni alemany, el públic va viure tota l'emoció de l'espectacle, amb el valor afegit d'uns focs artificials carregats de inventiva i executats amb la més moderna tecnologia.

L'acte va estar presidit per l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez; el diputat de Cultura, Miguel Ángel Mulet; i la directora del Institut Valencià de la Música, Inmaculada Tomás, que van mostrar la seua satisfacció per la perfecció del piromusical i que van animar al públic a assistir en els pròxims dies als sis concerts del XIV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca en l'històric Castell del Papa Luna.

Entre avui i el dia 10 passaran pel festival Capella de Ministrers, Il Giardino Armonico, Erika Escribá-Astaburuaga amb Ars Orgànica, Nova Lux Ensemble, Vittorio Ghielmi amb Gabriela Gibelli i Carlos Mena amb Mensa Harmonica.



Viatge a Venezia amb Il Giardino Armonico

Il Giardino Armonico, un dels més destacats grups barrocs pel seu alt nivell instrumental, viatjarà A Venezia!, bressol de grans compositors italians, amb el públic del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola demà dilluns 3 d'agost.

El viatge que proposa aquesta prestigiosa formació inclou música d'entre els segles XVI i XVIII d'autors com Antonio Vivaldi  Dario Castello, Tarquinio Merula, Giovanni B. Buonamente, Giovanni Legrenzi, i Baldassarre Galuppi.

Per a interpretar aquestes peces, alguns dels músics de la formació utilitzaran instruments originals de l'època que s'han pogut conservar fins a l'actualitat.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola