Notícies

;
08 julio 2009

L'Ajuntament firma amb la Confraria de Pescadors el conveni per al pagament dels tendals de la zona portuària

L'alcalde de la localitat, Andrés Martínez, juntament amb el patró major de la Confradia de Pescadors Sant Pere de Peníscola, Miguel Castell, han signat avui el conveni  de col·laboració per a l'atorgament d'una subvenció per la promoció del sector pesquer.
El total de la subvenció concedida ascendeix a 60.000 € que, sumats als 60.000 €  que aporta la Generalitat Valenciana, sumen l'import total del cost dels tendals instal·lats en la zona de les remendadores a l'entrada del recinte portuari.
L'obra, que es va realitzar l'any passat i el cost del qual va assumir la mateixa confraria, a través d'aquest conveni és reconeguda per l'Administració local i sufragada al cinquanta per cent per aquesta i l'Administració autonòmica.

“Els tendals permeten a les remendadores i armadors treballar siguen quines siguen les condicions climatològiques, alhora que preserven les xarxes i aparells de pesca de les inclemències del temps” explicava Miguel Castell. Malgrat no tractar-se d'un recinte totalment tancat, els tendals permeten que les remendadores no s'exposen durant hores al sol al llarg de la seua jornada de treball, alhora que els facilita el treball també en dies de pluja.
La promoció del sector pesquer a través de la inversió i millora de les infraestructures, així com la inversió en campanyes de publicitat i promoció del peix fresc són dos de les línies per les quals aposta l'actual cabildo i govern municipal.
Així, la formalització d'aquest conveni, posa de manifest “la voluntat conjunta de promocionar el sector en el municipi” assegurava el primer edil.

Gràcies a la inversió de les diferents administracions, la Confraria de Pescadors de Peníscola rebrà al voltant de 240.000€, tant per part de la Generalitat, com de la Diputació provincial, com per part de l'Administració local. Els projectes i accions a cobrir per part de les esmentades subvencions, són les inversions en el recinte portuari, la nova nevera i la campanya de promoció del peix fresc.
Al fil de l'explicació de les diferents inversions, Andrés Martínez ha recordat que la consecució de finançament no ha estat tasca fàcil, “ens ha costat molts viatges i la insistència de tocar a moltes portes” assegurava, insistència que s'ha vist recompensada “per la voluntat. tant de Conselleria com de la Diputació. de donar suport al nostre sector pesquer, actitud que contrasta amb l'opció del govern central qui es nega a condonar les multes als pescadors pel bloqueig del port de Castelló durant les últimes vagues”.

La Confradia de Pescadors de Peníscola haurà de plantar cara a un deute amb el Ministeri de 162.000€, reclamació que ha reiterat el patró major fent-se ressò de la petició de l'alcalde al ministeri de la condonació del deute. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola