Notícies

;
15 junio 2009

Desplegament del dispositiu de salvament en platges

Com cada any, Peníscola es prepara per a l'obertura de la totalitat dels serveis  en les seues platges. A partir d'avui, les cinc casetes de primers auxilis ja estan en funcionament i les vuit  torretes de vigilància instal·lades entre la platja Nord i la Sud del municipi, estaran operatives en la seua totalitat el pròxim primer de juliol.
Un total de 27 socorristes s'encarregaran de donar servei en les platges Nord i Sud, personal qualificat que disposa de les titulacions de primers auxilis, socorrisme aquàtic i formació en conducció d'embarcacions de salvament.
Quant als vehicles disponibles per al servei, l'empresa concessionària, Saepla, disposa de vehicles que donen resposta en circumstàncies i diversa índole, quant als vehicles terrestres, disposa d'un quad i un vehicle 4x4 equipat per a accedir a zones del Parc Natural de la Serra d'Irta on no poden accedir les ambulàncies; i quant als vehicles aquàtics, disposa de moto d'aigua amb llitera per a evacuació, llanxes pneumàtiques de rescat i una llanxa de navegació nocturna.
“L'Ajuntament fa un esforç molt important en les seues platges, tant en seguretat, com en neteja i manteniment dels equipaments” assegurava el primer edil, Andrés Martínez, que arrodonia la xifra que, anualment, gasta el consistori en aquests serveis a 700.000€, dels quals es destina aproximadament la meitat als serveis de salvament i socorrisme, juntament amb el transport sanitari.
“És necessari que invertim en renovació i millora contínua, ja que les nostres platges segueixen sent un dels majors atractius turístics de la localitat” assegurava Martínez.
Per la seua banda, l'edil de l'àrea de Platges, Agustín Fresquet, ha recordat que en els últims anys s'ha fet “un esforç molt important per aconseguir i mantenir les diferents certificacions de qualitat i mediambient en les platges” i prova de l'esforç, assegurava, són les xifres: “som el municipi espanyol amb més certificacions d'AENOR, un total de 32”
El compromís amb la gestió de qualitat i la gestió mediambiental d'aquest recurs natural en el municipi “és la tònica que regeix les actuacions de la regidoria” explicava Fresquet i, per això, la qualitat dels serveis tant de socorrisme com de neteja i manteniment són tan importants.
Quant a les xifres, la mitjana d'atencions realitzades en els llocs de socorrisme de les platges peniscolanes, és de cinc mil aproximadament; “xifra que demostra el treball que realitza l'equip de salvament i socorrisme i la seua capacitat resolutiva” valorava l'alcalde. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola