Notícies

;
09 junio 2009

Les obres en la muralla renaixentista llestes "en breu"

Després de l'informe redactat per l'arquitecte municipal  referent a l'estat de la muralla renaixentista de la cara nord de la ciutadella, l'Ajuntament ha decidit solucionar els problemes que apareixien en els coronaments de la muralla, “per a evitar possibles despreniments, dels quals alertava l'informe, sense haver de tallar els carrers” assegurava el regidor de Nucli Antic, Romualdo Forner.
El document, a més de prevenir dels possibles despreniments,  proposava una intervenció d'urgència o el tancament dels carrers afectats, opció “que hem descartat des del primer moment ja que això haguera suposat importants pèrdues per als propietaris de negocis en la zona just a l'inici de la temporada turística”, assegurava.
Per tot, “s'han fet tots els esforços amb l'objectiu d'emprendre l'obra de consolidació dels coronaments de la muralla amb la màxima celeritat” explicava, “així els treballs s'han iniciat aquesta mateixa setmana per a finalitzar en breu, abans de la segona quinzena del mes”.
L'obra, que ascendeix a un muntant de més de 9.000 euros, evitarà “provisionalment  els possibles despreniments que podrien haver afectat la part superior de la muralla, preservant així la seguretat de la zona” i després de la temporada estival, l'Ajuntament i la  Direcció general de Patrimoni, es  plantegen l'execució del projecte de restauració de les fortificacions de Peníscola, Baluards de Santiago i Calvari, que suposaria una inversió de 300.000€, “per a solucionar de forma definitiva la restauració de la zona” explicava l'edil. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola