Notícies

;
09 junio 2009

Concert de cine

Dissabte passat, 6 de juny, la Banda de Música de l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola, va oferir un concert a l'aire lliure en el qual la temàtica van ser les adaptacions de bandes sonores de pel·lícules al ritme de les marxes mores i cristianes.

En una vesprada amb una temperatura abellidora, el pati d'armes del Castell de Peníscola es va vestir de luxe per a, igual que en altres cicles musicals, albergar la interpretació musical, en aquest cas de la mà dels músics peniscolans, sota la batuta del director de la formació musical, Salvador García Sorlí, en una vetlada musical organitzada pel Castell de Peníscola i la Diputació de Castelló.

Davant un aforament ple de gom a gom, es van succeir les diferents melodies de El abuelo, corresponent a la pel·lícula París Tombuctú, del director García Berlanga, que ja va interpretar la mateixa banda de música durant el rodatge de la pel·lícula a Peníscola, i adaptada a marxa cristiana. Va sonar en segon lloc la banda sonora del film Titanic, amb música original de James Horner i adaptació a marxa mora de Gaspar Ángel Tortosa, concloent aquesta primera part amb la interpretació  de la banda sonora d'Ennio Morricone per a la pel·lícula La missió, escoltant-se en aquest cas sota el ritme de la música mora.

La segona part va arrancar amb l'adaptació cristiana de la Conquesta del Paradís, amb música original de Vangelis i arranjament de Gaspar Ángel Tortosa, per a sonar en segon lloc la marxa mora Èxode, amb adaptació d'Enrique Castro. Finalment, i amb el permís d'una incipient pluja que va fer acte de presència durant la finalització de la peça Èxode , la banda de música es va acomiadar amb la interpretació de l'adaptació, una vegada més de Gaspar Ángel Tortosa, al ritme moro de L'últim Mohicà”, la música original del qual és obra de Trevor Jones i que va arrancar els aplaudiments del públic, que es va posar en peus.

La presentació del concert va estar a càrrec de la clarinetista María Colom Gago.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola