Notícies

;
15 mayo 2009

El segellament de l'abocador, més a prop

L'edil de Medi Ambient del municipi, Agustín Fresquet,  ha manifestat la seua satisfacció després de conèixer el compromís del director general de Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, Jorge Lamparero, de redactar el projecte de segellat de l'actual abocador municipal.
Aquest es troba al 100% de la seua capacitat per la qual cosa l'Ajuntament, des de l'any passat, transfereix els residus que genera el municipi a una planta autoritzada a Jumilla, Múrcia, per al seu tractament i eliminació, assumint, per tant, un cost addicional “que paguem tots els ciutadans per a complir amb les exigències legals i preservació del medi ambient” explicava Fresquet.
Aquesta acció sumada a la condició de l'abocador, “ que és l'únic legal en tota la zona nord de la província de Castelló perquè compleix estrictament amb totes i cadascuna de les normatives exigibles” han resultat ser dos arguments convincents i definitius perquè Lamparero accedira a la petició municipal. Tal com resumia l'edil, “quan es fan els deures, els resultats sempre arriben” i, en aquest cas, el resultat ha estat el compromís de redacció d'un projecte “fonamental per a la qualitat mediambiental de la zona afectada i per a fer plans de reforestació i fins i tot de localització d'un ecoparc que donara un nou servei al municipi”.
“Malgrat ser únicament el primer pas, la redacció d'un projecte de segellat de l'abocador ens encoratja a seguir insistint a les administracions superiors i reclamant inversió perquè s'execute” assegurava Andrés Martínez, alcalde del municipi.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola