Notícies

;
09 marzo 2009

Receptes per a la integració

El taller de trobada per a la integració i la convivència organitzat per l'oficina AMICS de Peníscola, ha estat present en el mercat dels dilluns per oferir als visitants dolços i receptes tradicionals dels diferents llocs de procedència de les participants en el taller. Alemanya, Holanda, Àustria, Bèlgica, Israel o Marroc són algunes de les nacionalitats que s'han donat cita per demostrar que la convivència és possible.
El taller, concebut amb el propòsit de fomentar l'alfabetització entre dones de col·lectius immigrants, ha aglutinat diverses sensibilitats i procedències i aquest mercat de sabors ha sigut la primera iniciativa.
"El cap de setmana passat va ser el Dia de la Dona Treballadora, i les dones del taller d'integració hem treballat conjuntament per a oferir i ensenyar el treball que durant anys s'ha fet a l'ombra, com la cuina" explicava Jamila, la monitora del taller.
María Jesús, regidora de Serveis Socials en el consistori ha acompanyat el grup de dones durant el matí i ha valorat molt positivament la iniciativa, els visitants i curiosos han aportat la voluntat per una degustació dels dolços típics de cada país, "intercanvi molt positiu per a ambdues parts, ja que les dones del taller han exposat el seu treball i els visitants s'han apropat una mica més a cada una de les cultures que conviuen en el nostre municipi" assegurava.
Per la seua banda, Andrés Martínez, alcalde del municipi, ha compartit moments amb les participants i els curiosos que s'apropaven a la parada, i han pogut comprovar de primera mà, "la gran importància d'aquest tipus d'iniciatives, que fomenten la convivència entre veïns de diferents procedències" assegurava. Amb aquest esperti emprén la seua tasca l'oficina AMICS en el municipi, recentment inaugurada i amb "molts plans i objectius a complir en pro de la integració" valorava el primer edil. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola