Notícies

;
14 noviembre 2008

Els polítics s'embarquen a Peníscola

La directora general d'Empreses Agroalimentàries i Desenvolupament Rural, Amparo Montoro, juntament amb el vicepresident de la Diputació de Castelló, Ramón Tomás, han acompanyat l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, en la jornada de pesca organitzada per la Confraria de Pescadors de Peníscola.
Amb l'objecte de “mostrar la realitat i la duresa d'un dia de pesca als governantsi traslladar-los les inquietuds dels pescadors” en paraules del mateixo patró major de la Confraria, Miguel Castell, s'han donat cita en el Port de Peníscola a les sis del matí, la comitiva de representants polítics “decidits a conéixer de primera mà les necessitats reals del sector”, comentava Martínez.
Després de quatre hores de pesca i la primera captura de peix del dia, l'embarcació encarregada de l'expedició ha entrat a port amb alguna cosa més que el peix capturat: “tant l'Ajuntament, com la Diputació, com la Generalitat ens han confirmat diverses accions a emprendre que contribuiran a la millora del nostre sector” ha assegurat el president de la Confraria.
Les propostes s'han concretat en una inversió en promoció del peix fresc per valor de quasi 90.000 €, que assumirà la Generalitat, a la qual cosa s'ha de sumar el finançament, per part de la Diputació Provincial, de la redacció del projecte d'una nova màquina productora de gel, per un total de 30.000 €.
Las diferents mesures que s'han comunicat en el dia d'avui se sumen a la confirmació, per part del govern autonòmic, de la possibilitat que cubes de gasoil puguen entrar al port i subministrar carburant a les embarcacions, qüestió reivindicada per la Confraria des de feia temps, que “facilitarà la baixada de preus per l'increment de la competència i la desaparició del monopoli” aclaria l'alcalde del municipi.
Entre les propostes, la Confraria també ha dit la seua, proposant la creació d'una peixateria pròpia i “fins i tot la possibilitat d'activar un canal de venda de peix fresc per Internet” explicava Castell.
“El sector està travessant per moments complicats que mereixen tota l'atenció per part de les administracions, per això, l'Ajuntament de Peníscola també contribuirà en la inversió en promoció del Suquet de Peníscola amb 20.000 €" confirmava també Martínez.
“El dia ha sigut molt fructífer, la nostra directora general s'ha embarcat amb nosaltres i ha comprés perfectament quines són les nostres necessitats, estem agraïts i esperançats” assegurava Castell.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola