Notícies

;
14 noviembre 2008

Primera Junta Rectora del parc natural en el nou Centre d'Interpretació

El Parc Natural de la Serra d'Irta ha celebrat avui la Junta Rectora, en la qual el director del parc, Constantino Simó, ha informat als membres de la Junta de les actuacions realitzades durant el primer semestre de 2008.

El director del parc ha destacat la inauguració, el mes d'octubre passat, del nou centre de visitants, a Peníscola, en el qual la Generalitat ha invertit prop de 600.000 euros. El centre acull una exposició permanent en la qual es difonen els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Serra d'Irta.

Un altre dels capítols que ha destacat Constantino Simó als membres de la Junta Rectora és el de les actuacions forestals, en concret, el projecte per a la lluita contra l'erosió i la desertització en el terme municipal d'Alcalà de Xivert, iniciativa que es troba en un grau d'execució del 50%.

Així mateix, està prevista la construcció d'un dipòsit d'aigua destinat a l'extinció d'incendis forestals, que actualment es troba en fase de contractació.

Simó també ha informat sobre els treballs de conservació i manteniment, a càrrec de la brigada del parc, que consisteixen, entre altres tasques, a realitzar tractaments selvícoles, recollida i trasllat de residus, col·locació i reparació de tanques i adequació d'itineraris i refugis de fauna.

Durant el primer semestren de 2008 s'hi han desenvolupat, així mateix, els programes d'educació ambiental, informació i sensibilització de la població local, estudi del medi natural i promoció turística, entre altres.

Increment de la inversió

Simó ha ressaltat que el Parc Natural de la Serra d'Irta compta el 2008 amb un pressupost d'1,8 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 85% respecte a l'any anterior.

4.200 persones han visitat en el primer semestre de 2008 el Parc Natural de la Serra d'Irta (ateses pel personal del parc), de les quals 3.312 corresponen a grups escolars i 888 a població local, associacions i altres.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola