Notícies

;
13 noviembre 2008

Peníscola als taxis de Londres

La Conselleria de Turisme ha iniciat una campanya de promoció turística de la Comunitat Valenciana en les principals ciutats de Gran Bretanya: Londres, Birmingham i Manchester.

Aquestes actuacions promocionals se centren en la tematització d'autobusos i taxis de la ciutat, per a publicitar la destinació Comunitat Valenciana i les seues 4 marques turístiques: “València, Terra i Mar”; “Castelló, Costa Azahar”; “Costa Blanca” i “Benidorm”.

Aquesta campanya, fruit d'un acord de Turisme amb Turespaña, es perllongarà fins al pròxim mes de març i s'hi combinen dos missatges: “Smile” de Turespaña amb “I give you everything” de la Generalitat.

En concret, Londres compta amb 117 taxis tematittzats; a Birmingham imatges de la Comunitat cobreixen més de 50 taxis i a Manchester 36 taxis.

La consellera de Turisme, Angélica Such, que es troba aquests dies en la World Travel Market de Londres, ha destacat que “la promoció directa de la Comunitat adreçada a un turista potencial, com és el britànic, resulta imprescindible per a afermar-nos i per a continuar sent una destinació turística internacional capdavantera en la recepció de visitants”.

Així mateix, la consellera ha reiterat que reforçar la presència de la Comunitat en el mercat britànic “és un objectiu prioritari per a la Generalitat, per això estem disposats a acostar la nostra oferta turística a clients potencials amb la finalitat de consolidar i incentivar les visites a la nostra regió”.

D'altra banda, en el marc de la celebració de la World Travel Market, Angélica Such ha mantingut diverses reunions amb els dos principals agents del sector turístic internacional, “Thomas Cook” i “Tui”, amb la finalitat de mantenir la fidelitat del turista britànic a la Comunitat.

Aposta per la promoció de les noves tecnologies del Consell

Cal destacar, que el perfil del turista britànic es caracteritza per estar altament familiaritzat amb les noves tecnologies, ja que un alt percentatge contracta els seus viatges a través de la Xarxa.

Conscients d'aquesta realitat, la Conselleria de Turisme ha centrat els seus esforços a augmentar per a l'exercici 2009, en un 139,36% la partida dels pressupostos destinada a la promoció de la Comunitat Valenciana a través de les noves tecnologies.

Segons Such el pressupost destinat a promoció a través de les noves tecnologies ascendeix a 2.238.000 euros. Segons ha anunciat, aquest impuls es concreta en la creació d'un nou portal institucional de turisme amb més prestacions i serveis i adaptat a l'entorn 2.0.

Així mateix, la consellera ha ressaltat que per a impulsar la comercialització de les empreses turístiques, “es posarà a la seua disposició la tecnologia necessària per a la implementació de les seues pròpies centrals de reserves en Internet, a més de l'engegada d'un metabuscador en el portal turístic institucional que facilite la recerca d'ofertes turístiques de la Comunitat Valenciana”.

Mercat Britànic

El Regne Unit és el primer mercat emissor per a la Comunitat Valenciana. L'any 2007 ens van visitar 2.551.782 turistes britànics, que representen un 45% de la demanda estrangera. Aquesta xifra suposa un increment de l'1,1% respecte a l'any anterior.

Dels 4,1 milions de turistes estrangers rebuts a la Comunitat Valenciana fins a agost de 2008, 1.773.126 procedeixen del Regne Unit, cosa que suposa una quota del 43,2% i un creixement interanual del 0,1% respecte al mateix període de l'any anterior.

Els britànics que s'allotgen en hotels i hostals, trien la ciutat de Benidorm com a principal destinació (89%), seguit del litoral d'Alacant i de la ciutat de València. El 2007 s'ha registrat un increment del 7% de les pernoctacions de britànics en establiments hotelers de la Comunitat.

Convé assenyalar que en els últims anys s'ha registrat un canvi en el perfil del turista britànic que visita la Comunitat, ja que cada vegada ens visita turista més jove (25-44 anys) amb la motivació principal de gaudir de l'oci i les vacances.

A més d'anar a la platja i realitzar passejos, els britànics mostren una especial preferència per visitar museus i monuments, gaudir de la gastronomia i de les festes i comprar productes artesanals.

“Els britànics que visiten la Comunitat –ha afegit la consellera– la perceben com una destinació que destaca per tenir bones platges, bon clima, i una bona relació qualitat preu, en general el nivell de satisfacció del turista britànic que ens visita és molt alt, ja que el 84% manifesta la seua intenció de tornar a la Comunitat”.

Per a la consellera “el mercat britànic és una prioritat en la política de promoció de la Generalitat, ja que es tracta del nostre primer mercat emissor de turistes estrangers, per la qual cosa és molt important traslladar als mitjans de comunicació de viatges, als locals i als operadors turístics l'àmplia oferta de destinacions que ofereix la nostra Comunitat”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola