Notícies

;
30 octubre 2008

Xarrada informativa per a la vacuna del VPH

L'IES Alfred Ayza va acollir ahir la xarrada sobre el Virus del Papil·loma Humà, organitzada per la Regidoria de Sanitat i dirigida per personal sanitari del Centre de Salut del municipi.
Un equip format per un metge i tres infermeres van atendre els dubtes de les assistents, totes elles mares de xiquetes nascudes en 1994, col·lectiu amb dret a la vacunació contra el virus que finança la Conselleria de Sanitat.
El període de vacunació en el municipi s'estendrà entre els dies deu i catorze del mes pròxim, per això, les interessades acudiran a una segona xarrada informativa la setmana pròxima on se'ls explicarà les causes de la malaltia, la seua prevenció i la funció i eficàcia de la vacuna.

El Virus del Papiloma Humà
El 60% de la població sexualment activa s'ha exposat, en algun moment, a aquest virus que és la causa principal del càncer de coll d'úter. Aquest, va suposar el 5.8% de mortalitat per càncer en la dona l'any 2004, a la Comunitat Valenciana, i la seua edat d'aparició es dóna entre els 25 i els 40 anys.
El VPH es transmet per via directa, és a dir, per contacte amb genitals, mans, peus o boca infectats, sent, per tant, un virus de transmissió sexual.
Els factors de risc per al seu contagi són l'inici primerenc de la vida sexual activa, la disposició d'un nombre elevat de companys sexuals o el consum de tabac, entre altres.
La seua prevenció se centra en la limitació del nombre de companys sexuals i l'eliminació de les pràctiques sexuals de risc, així com el seguiment de les pràctiques per a una vida sana.

La vacuna
La vacuna se subministrarà a partir del 3 de novembre a totes les xiquetes nascudes el 1994 de la Comunitat que ho sol·liciten, de forma gratuïta.
Els pares hauran de signar l'autorització perquè la menor tinga accés a la vacunació.
La vacuna serveix per a la prevenció de la malaltia i crea resistència i està composta per proteïnes inactives purificades. Té una efectivitat del 95% i també serveix per a la prevenció del VPH tipus 6.11,16 i 18
La vacuna està indicada per a dones d'entre 9 i 26 anys i la seua administració s'efectua en tres dosis: una primera vacuna, la segona als dos mesos i la tercera als sis mesos de la primera dosi.
Les xiquetes i joves interessades en la vacuna que no hagen nascut l’any 1994 podran sol·licitar-la abonant la quantitat de 450 € aproximadament.
La vacuna protegeix durant cinc anys i mig aproximadament i és efectiva sempre que no hi haja una infecció prèvia. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola