Notícies

;
24 octubre 2008

Inauguració del Centre d'Interpretació de la Serra d'Irta

La secretària autonòmica de la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, María Ángeles Ureña ha afirmat avui, durant la inauguració del Centre d'Informació del Parc Natural de la Serra d'Irta, que “aquest centre serà a més de la porta d'entrada al parc, una escola perquè tot el món puga en conèixer els valors" . La secretaria Autonòmica ha estat acompanyada per l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez.

El centre de visitants inaugurat avui se situa en l'edifici conegut com “pous d'IRYDA”, a Peníscola, que l'Ajuntament va cedir a la Generalitat mitjançant un conveni de col·laboració el 2005. La inversió de la Conselleria en el centre puja a prop de 600.000 euros.

El nou espai per a l'atenció dels visitants compta amb sala d'exposició, audiovisuals, biblioteca, sala de reunions i oficina per a director i tècnics del parc. Així mateix, l'edifici està dotat de tanques de protecció en les basses existents i rampes i itineraris adaptats per a persones discapacitades.

El personal del parc atendrà en el centre de visitants qualsevol sol·licitud d'informació relacionada amb la gestió de l'espai protegit que plantegen els usuaris.

Exposició permanent


El centre de visitants acull una exposició permanent en la qual es difonen els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Serra d'Irta. Cal destacar, entre els continguts de l'exposició, les referències a les antigues civilitzacions que van poblar la serra, l'aprofitament tradicional de l'aigua, el sistema de comunicació entre les torres vigies i els castells, la reserva marina, l'aprofitament agrícola del terreny i els diferents usos tradicionals de les espècies vegetals.

A part de comptar amb grans panells amb fotografies originals, l'exposició inclou dos elements interactius d'última generació perquè el visitant quede immers en el paisatge i punts d'interés del parc. A més, en l'exterior de l'edifici es troba una maqueta paisatgística on el públic visitant podrà veure el relleu característic del parc i conéixer els diferents hàbitats.

Visites a Irta

4.200 persones han visitat en el primer semestre de 2008 el Parc Natural de la Serra d'Irta (ateses pel personal del parc), de les quals 3.312 corresponen a grups escolars i 888 a població local, associacions i altres. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola